CAIDP’nin Yapay Zeka ve Demokratik Değerler Raporuna Üniversitemizden Katkı
08.02.2024

Hukuk Fakültemiz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalında görev alan Ar. Gör. Yiğitcan Çankaya, Washington merkezli Center for AI and Digital Policy (CAIDP) adlı araştırma merkezinde, yapay zekaya ilişkin hukuk politikaları üzerinde çalışmak üzere Bahar 2024 araştırma grubuna kabul aldı. 

Yapay zeka alanında uzman çok sayıda araştırmacıyla birlikte çalışacak olan Yiğitcan Çankaya, yapay zekaya dair politika ve hukuka dair karşılaştırmalı araştırma ve analiz yaparak, CAIDP’in her sene yayınladığı Yapay Zeka ve Demokratik Değerler raporuna ve merkezin diğer dönemlik çalışmalarına katkı sağlayacak. ABD’nin en etkin yapay zekâ araştırma merkezlerinden olan CAIDP’in hazırladığı raporlar, ABD ve İngiltere gibi çok sayıda ülke ile Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi gibi çeşitli uluslararası örgütler tarafından kullanılmakta ve yapay zeka hukukuna yön vermekte. 

Ar. Gör. Yiğitcan Çankaya’nın yer aldığı ve yaklaşık 90 farklı ülkeden 220 araştırmacının bulunduğu araştırma grubu, 2024 Nisan ayına kadar sürecek interdisipliner klinik kapsamında haftalık toplantı ve görevlerle araştırma hedeflerini yerine getirecek.  

Genç akademisyenimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

1707400096-image002-1 kopyası.png