Ünlü Modacı Dilek Hanif Konuğumuz Oldu
22.04.2024

Ülkemizin önde gelen modacılarından Dilek Hanif, 19 Nisan 2024 Cuma günü üniversitemizin Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

Haute couture ve hazır giyim alanında Türkiye’nin en önemli tasarımcılarından biri olan, tasarımları gösteri dünyasının yıldızları ve stil ikonları tarafından taşınan Dilek Hanif, bilgi ve deneyimlerini modaya gönül vermiş öğrencilerimizle paylaştı. Kültürel mirasımızı incelik ve ustalıkla tasarımlarına aktaran Dilek Hanif, NTV’de yaptığı Halkın Sanatı programıyla geleneksel el sanatlarına ve dokumalara tasarımlarıyla güç kazandırıyor, Anadolu’da yüzyıllar boyunca tekstil alanında oluşan değerlerin bilinmesi ve geleceğe aktarılması konusunda önemli bir misyonu yerine getiriyor.

Atılım Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünün benzer bir amaçla yürüttüğü yıl sonu projesi, ülkemizin dokuma zenginliği konusunda farkındalık yaratarak, genç modacıların güncel tasarımlarında Anadolu’ya özgü kumaşlar kullanmalarını, tekstil mirasımızın geleceğe taşınmasını amaçlıyor. Dokuz öğrencimizin yer aldığı projenin çıktıları, Dilek Hanif başta olmak üzere Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Mütevelli Heyet Üyemiz Sayın Zerlin Zaim, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Dekanımız Prof. Dr. Sevgi Lökçe, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Egemen Nadasbaş, farklı bölümlerimizin başkanları ve öğretim üyeleri olan değerli hocalarımız ve öğrencilerimizin katıldığı sergide detaylarıyla incelendi. Dilek Hanif, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerimizin tasarımları hakkında değerli geri bildirimlerde bulundu. 

Sergi sonrası gerçekleşen Rektörlük Söyleşileri etkinliğimizde konuşmacı olan Dilek Hanif, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada öğrencilerin projesini çok beğendiğini dile getirdi. Hanif “Öğrencilerin projesini çok beğendim. Benim ‘Halkın Sanatı’ projesinden esinlenen bir program olması dolayısıyla da çok mutlu oldum. Bu projedeki amacımız gençlere yol açan bir alan yaratmaktı. Atılım Üniversitesi’nin böyle bir projeye sahip çıkması çok önemli. Öğrenciler çok iyi iş çıkarmışlar. Büyük bir keyifle izledim hepsini” dedi.

Anadolu’da tekstil alanındaki unutulmuş değerlerin gün yüzüne çıkarılması için tüm paydaşların beraber hareket etmesi gerektiğini belirten Hanif, “Sektörün büyük markalarla iletişimi benim gibi birçok tasarımcının, gençlerin ya da üniversitelerin bu üreticilerle yan yana gelmesi, büyük firmaların bunlara destek olmasıyla bu çark daha hızlı dönebilir. Çünkü orada yok olmaya yüz tutmuş tezgahların, el sanatlarının tekrar hayata geçmesi için çarkın döndürülmesi gerekiyor. Onun için de birilerinin bir yerden başlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sayın Dilek Hanif’e Üniversitemize ziyareti için teşekkürlerimizi sunarız.