Kariyer Günleri 2008 Etkinlikleri
24.04.2008

Üniversitemiz öğrencilerini geleceğe hazırlamak, firmaları ve iş dünyasını tanımalarını sağlamak ve değerli katılımcıların deneyimlerini aktarmalarıyla öğrencilerimize vizyon kazandırmayı ve geleceklerine yön vermelerine yardımcı olmayı hedefleyen “Atılım Üniversitesi Kariyer Günleri 2008” etkinlikleri bu sene 9,14,15,16,17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.

Bu seneki Kariyer Günleri etkinlikleri ilk olarak 9 Nisan tarihinde Üniversitemiz Eski Rektörlerinden Prof. Dr. Ayhan Tan’ın oturum başkanlığını yaptığı panel ile başladı. HiltonSa Genel Müdürü Olivier Vetter, Limak Ambassador Otel Genel Müdürü Savaş Çolakoğlu ve Risus Turizm Müdürü Şenay Baran’ın katılımıyla gerçekleştirilen panelde “Turizmde Kariyer İmkanları” tartışıldı.

14 Nisan tarihinde JCI ( Junior Chamber of International ) 2008 Dönem Toplumsal Projeler Başkan Yardımcısı Gökhan Erdoğdu tarafından, Liderlik ve Girişimcilik konularında bir seminer verildi. Ayrıca JCI Türkiye’nin amacı ve faaliyetleri konularında da detaylı bilgiler verdi.

Öğleden sonra A.Ulaş Emiroğlu tarafından Meteksan Sistem ve Bilgisayar Teknolojileri A.Ş’nin firma tanıtımı gerçekleştirildi. İş görüşmelerinde ve iş hayatında fark yaratmanın önemine değinen Emiroğlu, iş yaşamı konusunda öğrencilerimize çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Kariyer Günleri Etkinliklerinin 3. günü olan 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ve Atılım Üniversitesi Mezunlar Derneğini temsilen yeni dönem başkanı Ayşe Kılıç, önceki dönem başkanı Aykan Aydın, Yönetim Kurulu üyesi Erhan Akdemir ve üyelerden Burak Şanda’nın konuşmacı olduğu oturumda Atılım Üniversitesi kimliğine sahip çıkmanın önemi üzerinde duruldu. Üniversitemiz mezunları, kendi iş hayatlarında karşılaştıkları sorunlar ve zorlukları dile getirerek, iş hayatına yönelik çeşitli öneriler ve tavsiyelerde bulundular.

Aynı gün gerçekleştirilen ikinci oturumda Cybersoft firmasını temsilen Satış ve iş Geliştirme Uzmanı Dilek Koçak ve Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2004 yılı mezunumuz Erdal Kılıçarslan şirketleri ve işe alım süreçleri hakkında detaylı bilgiler verdiler.

16 Nisan Çarşamba günü etkinlikler Psikolojinin alt alanlarının tanıtıldığı bir seminerle başladı. Yapımcı Prodüksiyon Yaratıcı Yönetmeni Alper Ömeroğlu’nun konuşmacı olduğu seminerde, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında kariyer olanakları hakkında bilgiler verildi.

17 Nisan tarihinde gerçekleştirilen konferansın konuşmacısı İnsan Kaynakları ve Danışmanlık alanında faaliyet gösteren Human Resource Management firması İK danışmanı Bürge Yıldırım Erdoğdu olurken, Erdoğdu öğrencilerimize “Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” konularında açıklamalarda bulundu.

Kariyer Günleri etkinlikleri çervesinde gerçekleştirilen son konferansta ise Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı kuruluşlarından HAVELSAN firması yetkilileri katılımcılara şirketin işe alım süreçleri hakkında bilgiler verdiler.