Ağaç Dikim Şöleni
08.05.2008

Atılım Üniversitesi sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde düzenlenen Ağaç Dikim Şöleni 05.05.2008 tarihinde gerçekleştirildi.

Gölbaşı Belediyesi, Çankaya Belediyesi Çayyolu ve Boğaziçi Lions Kulüplerinin deteklediği törende açılış konuşması yapan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu Ağaç Dikim Şöleni’nin Üniversitemiz’de geleneksel bir etkinliğe dönüştüğünü belirterek duyarlılıklarından ötürü katkı veren herkese teşekkür etti.

Hazırlık Okulu adına konuşma yapan Oktay Aslan bu kampanyaya destek vermekten ötürü mutluluk duyduklarını belirterek bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Oktay Aslan’ın ardından Lionslar adına bir konuşma yapan 118U Yönetim Çerçevesi Genel Yönetmeni Nedret Yılmaz konuşmasında küresel ısınmanın etkilerine dikkat çekerek ağaçlandırmanın önemine değindi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak adına ve Çayyolu, Bağaziçi Kulüpleri Başkanları’na

Plaketleri takdim edildi. Kampanyaya destek veren Atılımcı Hukukçular Topluluğu ve Hazırlık Okulu öğrencilerine de sertifikaları verildi.

Törende Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği Seymenler Halk Oyunları Ekibi’nin sergiledikleri Ankara Yöresi Oyunları ve Eyvan Halk Oyunları Ekibi’nin sergiledikleri Bitlis ve Tekirdağ yöresi oyunları konuklar tarafından büyük ilgi görürken Grup Fun-Key konseri de beğeniyle izlendi.

Ağaç dikimine geçilmesiyle birlikte at kestanesi, akasya, kara çam, sedir ve meşe ağaçlarından oluşan yaklaşık binbeşyüz ağaç toprakla buluşmuş oldu.