Sağlıklı Bir Diyet Programının Püf Noktaları
20.05.2008

Atılım Üniversitesi tarafından 12.05.2008 tarihinde düzenlenen Diyetisyen Elvan Odabaşı'nın konuşmacı olduğu konferansta “Şişmanlık bir hastalık mıdır popüler ve hatalı zayıflama yöntemleri nelerdir ve sağlıklı bir diyet programının püf noktaları nelerdir ” sorularının yanıtları arandı.

Obezitenin ciddi bir rahatsızlık olduğunu belirterek sözlerine başlayan Diyetisyen Odabaşı, alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olmasının obezitenin temel nedenini oluşturduğunu ifade etti.

Davranışsal, çevresel ve biyolojik etkenlerinde fazla kiloların nedeni olabileceğini belirten Odabaşı, obezitenin astım, gut, inme gibi ciddi hastalıklara neden olabileceğine dikkat çekerek , beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Sunumunda hatalı zayıflama yöntemlerini de sıralayan konuşmacı, medyatik ve mucize diye adlandırılan diyetlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

İlgiyle izlenen konferansın ardından bir konuşma yapan oyuncu Mert Fırat kendisinin de fazla kilolarından şikayetçi olduğu dönemlerde Diyetisten Odabaşı'nın verdiği programlarla ideal kilosuna ulaştığını belirtti.

Cevdet Kösemen Konferans Salonu Fuayesi'nde gerçekleştirilen aktivasyonda Diyetisyen Sinem Kolbakır tarafından vucut analizi ve değerlendirmesi yapıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program verilen kokteylin ardından son buldu.