Altı Sigma Günü Etkinliği
02.05.2013

Üniversitemizin en aktif öğrenci kulüplerinden Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü'nün (IESC) organize ettiği "Altı Sigma Günü" ana başlıklı eğitim 27 Nisan 2013 Cumartesi günü 09.30 - 18.00  saatleri arasında Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Eğitim, üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Sn. Abdürrahim Özgenoğlu'nun ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sn. Serkan Eryılmaz'ın açılış konuşması ile başlayıp, Ankara Netmon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda OSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet Kurt'un  sektörün problemleri ve bizlerden beklentiler başlıklı konuşması ile devam etti. Etkinliğin devamında yer alan panelde Arçelik A.Ş.'den kalite güvence mühendisi ve uzman kara kuşak Sn. Hakan Haskılıç, Erkunt Sanayi A.Ş.'den endüstriyel performans müdürü ve yalın altı sigma proje koordinatörü Sn. Mehmet Erhan İşkol ve Ford Otosan'dan uzman kara kuşak Sn. Erkan Turan örnek Altı Sigma projelerini ve tecrübelerini dinleyicilere aktardı. Etkinliğin 2. bölümüne  S.P.A.C Danışmanlık'tan Sn. Erhan Barış Erge tarafından verilen yalın altı sigma  eğitimi ile devam edildi. Eğitimde altı sigmanın öneminden, sektördeki kullanım alanlarına kadar birçok konu Sn. Erge tarafından konuklara aktarıldı. Etkinliğin sonunda Borusan Holding tarafından hazırlanan "Kod Adı: L6Sigma" adlı kitap yapılan çekilişle katılımcılara dağıtıldı ve bütün katılımcılara teşekkür edilip etkinlik sonlandırıldı.