Atılım Üniversitesi Formüla G Yarışında
11.09.2008

Bu yıl 4. sü düzenlen TÜBİTAK Formula G Güneş Arabaları Yarışında önceki senelerde olduğu gibi Atılım Üniversitesi’de Güneş Arabası Takımı ile yer aldı.
Atılım Üniversitesi Güneş Arabası Takımı yarışa “Hasat” ve 2 ay önce amansız bir hastalığa yenik düşüp aramızdan ayrılan Üniversitemiz Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Melih TURGUT ‘ un ismini verdikleri 2 farklı araçla katıldı.

İzmir’de gerçekleştirilen 25 farklı ülkeden 31 aracın katıldığı yarışlarda Atılım Üniversitesi Güneş Arabası Takımı’nın ‘ HASAT ‘ isimli aracı 10. olurken ,‘ MELİH TURGUT ‘ isimli aracı ise yarışı 3.sırada sürdürmesine rağmen yarışın sonlarına doğru yasadığı teknik bir sorundan dolayı yarışı 7.sırada tamamladı.

Bu seneki yarışta bütün takımlarla yardımlaşmayı ve paylaşmayı en üst seviyede tutarak yarışın en centilmen takımı da seçilen Atılım Üniversitesi Güneş Arabası takımı yarış sonunda en büyük ödül olan ‘ TÜBİTAK Kurul Özel Ödülü ‘ nü alarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.