Gürkan Genç Pedallamaya Devam Ediyor
24.06.2013

Atılım Üniversitesinin ana sponsorluğu’nda 7 yılda 7 kıtayı bisikleti ile gezecek olan Gürkan Genç, Türkiye-Japonya turunda olduğu gibi bu turda da ilkleri gerçekleştiriyor. Kuzey kutup çizgisine bisikletle ulaştıktan sonra İskandinav ülkelerini bisikleti ile geçen ilk Türk vatandaşı olarak tarihe geçen Genç, Fransa'da yer alan Avrupa'nın en yüksek araç geçidine ve İspanya'da bulunan Avrupa'nın tek çölünü geçmek üzere yoluna devam ediyor.

Dünya turuna 9 Eylül 2012 de Ankara'dan başladıktan sonra sırasıyla, Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Ukrayna, Rusya, Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya’yı 12510 kilometre pedallayıp 10 aylık bir sürede bitirmeyi başaran Gürkan Genç, şu sıralar İsviçre'nin başkenti Bern'de turuna devam ediyor. 2013 yılının sonuna kadar Avrupa'da pedallayacak Gürkan Genç'in İsviçre'den sonraki rotası sırasıyla İtalya, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, İngiltere, İskoçya, İrlanda, İspanya, ve Portekiz şeklinde olacak. Gürkan Genç’i kişisel internet sayfasında an ve an nerede pedalladığını görmek de mümkün.

Gürkan Genç, adını “Gelecek için Pedalla” koyduğu projesinde dünyayı gezerken bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatıyor, gençlere yabancı dil eğitim bursu verip tablet bilgisayar ve bisiklet dağıtıyor. Türkiye’yi gezmeleri için de finansal destek veriyor. Yolculuğu boyunca anılarını, fotoğraflarını ve videolarını da kendi internet sayfasında yayınlamakla kalmayıp gittiği ülkelerde okullarda sunumlar vermeye ve ülkeleri ulusal basınında yer almayı da sürdürüyor.
 

Atılım Üniversitesi Ana Sponsorluğunda gerçekleşen Projede Genç 7 senede 84 ülke 7 kıta ve 115.000 km pedallamayı hedefliyor.