KOSGEB - ATILIM ÜNİVERSİTESİ Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) Kuruldu
28.06.2013

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdairesi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan ile Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu  tarafından imzalanan protokol ile KOSGEB - ATILIM  Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (ATILIM - TEKMER) 23 Mayıs 2013 tarihi itibariyle kurulmuştur. KOSGEB Ankara Siteler Hizmet Merkezi Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan ATILIM-TEKMER’in İncek yerleşkesi içinde hazırlanmakta olan hizmet binasının tadilat çalışmaları tamamlanmış olup KOSGEB idari ofisleri ve işlikler yakın zamanda hizmete açılacaktır.

Teknoloji geliştirme merkezinin kuruluşu ile öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve bölgemizin teknoloji alanında çalışacak girişimcilerine verimli bir çalışma ortamı sunulması hedeflenmiştir. Üniversite sanayi işbirliğinin somut bir adımı olan TEKMER kuruluşunun bilimsel araştırmalar ile sanayi kuruluşlarını buluşturması, yenilikçi girişimciliğe destek olması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

KOSGEB - ATILIM TEKMER’de yer alacak işletmelerin elektrik, su, iletişim ve güvenlik giderleri Atılım Üniversitesi tarafından karşılanacaktır. Yenilikçiliğe ve girişimciliğe yapılan bu yatırım aracılığıyla Atılım Üniversitesi’nin yetkinliklerinden yararlanılarak, sanayinin teknolojik sorunlarına çözüm üreten projelerin hayata geçirilmesi beklenmektedir.