Şarap Tadımı ve Servisi Konulu Konferans
17.11.2008

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından düzenlenen Doç. Dr. Ertan Anlı’nın konuşmacı olduğu “Şarap Tadımı ve Servisi” konulu konferans Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

12 Kasım 2008 Çarşamba günü gerçekleştirilen konferansta Anlı, şarap tadımındaki incelikleri anlatarak kaliteli şarabın özelliklerinden bahsetti.

Profesyonel tadım koşulları hakkında bilgiler veren Anlı, tadım yapacak kişinin parfüm ya da losyon kullanmaması gerektiğinin altını çizerek,  uykusuz hasta ya da alkollü olarakta tadım yapılamayacağını belirtti. Kör tadımın önemine dikkat çeken Anlı, tadımcının tarafsızlık gereği tadım yaptığı şarapların markalarını görmemesi gerektiğini söyledi.

Şarabın kalitesinin üç temel faktöre bağlı olduğunu ifade eden Anlı, üzüm çeşidi, toprak kalitesi ve iklim koşulları ile uygulanan proses yönteminin şarabın kalitesini etkilediğini belirtti. Şarapların renklerine, şeker oranlarına ve sofradaki konumlarına göre sınıflandırılabileceğini sözlerine ekleyen  Anlı, her şarabın kendi sınıfında değerlendirildiğini ifade etti.

Konferansın ardından verilen kokteylde dinleyiciler sunulan şarapları tatma imkanı buldular.