10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri
18.11.2008

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. Yıl Dönümünde Atılım Üniversitesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.
“Güneşin Adı” Mustafa Kemal adlı Atatürk’ün hayatının ve başarılarının anlatıldığı belgeselle başlayan program Musika-I Humayun Ensemble Orkestrası’nın “Kasım” adlı eseri seslendirmesi ile devam etti. Beğeniyle izlenen konserde orkestra, Atatürk’ün sevdiği opera eserlerinden de örnekler seslendirdi.
Konserin ardından bir konuşma yapan Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bingöl “Kültür Devleti Kurucusu Atatürk” konulu sunumunda Atatürk’ün yaptığı kültür devrimlerini anlattı.
Atatürk’ün batının ulaştığı sanatsal birikime bir an önce ulaşmak istediğini belirten Bingöl, Atatürk’ün 1934’te Musiki Cemiyetini kurarak müziğe verdiği önemi ortaya koyduğunu ifade etti.
Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği öneme de dikkat çeken Bingöl, Türkiye Cumhuriyeti’nin kültür devleti olması için Atatürk’ün özel çaba gösterdiğini ifade etti. 10 Kasım anısına kendi yazdığı “Atatürk’ü Her An Yaşamak” adlı şiirini okuyan Bingöl, dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.
Atılım Üniversitesi Kültür Müdürü Mustafa Kömürcü’nün yönettiği Ankara Valiliği Türk Halk Müziği Korosunun sunduğu Atatürk Orotoryosu ile devam eden programda izleyiciler Abdullah Gündüz ve Nuran Acu’nun şiirleri eşliğinde Ata’nın sevdiği şarkılara eşlik ettiler.
Program Yrd. Doç. Dr. Zeki Şahin’in Mühendislik Fakültesi Cevdet Kösemen Konferans Salonu fuayesinde açılan “Atatürk Fotoğrafları” konulu sergisi ile sona erdi.