90. Yılında Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara
31.10.2013

İnsanlar olgunlaşmak için bazı şeylere muhtaçtır. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.

Mustafa Kemal Atatürk”

 

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından organize edilen  “90. Yılında Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara” konulu Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Birliği (BRHD)  üyelerinin çalışmalarından oluşan Resim Sergisi açıldı.

30 Ekim 2013 tarihinde Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Fuayesinde gerçekleşen Serginin açılış konuşması Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Himmet Gümrah tarafından yapıldı.  Gümrah konuşmasında 1970 yılında kurulan üye sayısı bakımından ikinci büyük sanatçı örgütü olan sergi paydaşı Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Birliğine teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Himmet Gümrah’ın ardından Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu da kısa bir konuşma yaptı. Verilen kokteyl eşliğinde konuklar tarafından gezilen Sergi, 15 Kasım 2013 tarihine kadar açık kalacak.