İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Yaz Stajı Tarihleri Hakkında Önemli Duyuru
12.05.2023

ICM YAZ STAJI TARİHLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Yaz stajı yapacak olan öğrencilerin dikkatine!

12.05.2023

Yaz stajlarının tarihlerinin belirlenmesi konusunda akademik takvimde yapılan güncellemeler dikkate alınarak değişiklikler yapılmıştır.

Yaz stajlarının başlangıç tarihleri 12 Mayıs 2023 tarihinde derslerin bitmesi ile birlikte finallerin olduğu tarihlerde ayarlanabilecektir: başvuru zamanı ve başlangıç tarihi arasındaki günler dikkate alınarak (başvuru ve başlangıç tarihi arasında en az 5 iş günü süre olmalıdır) yaz stajları erken başlatılabilecektir.

Bu durumda final sınavlarının son tarihi olan 13 Haziran’ın beklenmesine gerek olmadan stajlarınıza başlayabilirsiniz. Ancak, stajını erken başlatacak olan öğrencilerin 20 iş günü olan staj süresini ayarlarken sınavlarının olduğu günleri gözeterek tarihlerini belirlemeleri ve sınava geldikleri gün sayısı kadar tarihlerine ekleme yapmaları gerekmektedir.

Yaz okulunda ders alacak olan öğrencilerimiz, staj tarihlerini ayarlarken yaz okulunda derse gelmedikleri günleri staj tarihlerine ekleyebilirler. Örneğin; yaz okulunda 2 gün ders alan bir öğrenci okula gelmediği 3 günü staj süresine ekleyebilecektir.

Bu durumda 20 iş günü olan staj süresini ayarlamak adına staj başlangıç ve bitiş tarihlerini derse geldikleri günleri hesaba katarak ayarlamaları ve bitiş tarihini ders aldıkları gün sayısını düşünerek hesaplamaları gerekecektir. Yaz stajı başlangıç ve bitiş tarihleri tam olarak yaz okulu tarihlerine denk getirilmemelidir. Tamamlanması gereken günlerin yaz okulunun belli bir kısmına (başı veya sonu olabilir) denk gelecek şekilde ayarlanması uygun olacaktır.

Yaz stajının bitiş tarihi:

Hafta sonu çalışılan bir firmada staj yapan öğrenciler için en son 9 Eylül 2023 Cumartesi

Hafta içi çalışılan bir firmada staj yapan öğrenciler için en son 8 Eylül 2023 Cuma olarak ayarlanabilecektir.

Yaz okulu veya final sınavları dolayısıyla tarihlerini ayarlayan öğrencilerin başvuru evraklarına bu durumu belirten bir dilekçe eklemeleri gerekmektedir.