İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE YAZ OKULU KAYITLI STAJ DUYURUSU
28.06.2013

SIRASI GELEN STAJINI YÜKLEYEMEMİŞ OLAN ÖĞRENCİLERYAZ OKULU’NDA ÜCRETİNİ ÖDEYEREK KAYIT YAPTIRABİLECEKLERDİR.
 
Yaz Okulu kayıt tarihlerinin4-8 Temmuz 2013 tarihleri arasında olduğu unutulmamalıdır. Staj başlangıç tarihi, Yaz Okulu kayıt tarihinden önce ise; başvuru belgeleri ile başlangıç tarihinden en az 1 hafta önce ilgili Öğretim Elemanının staj onayı alınmalıdır ve gerekli belgeler teslim edilmelidir. Daha sonra ise Yaz Okulu kayıt tarihlerinde sıradaki stajın yüklenmesi şarttır. Aksi taktirde staj başvurusu yapılsa bile Yaz Okulu’nda stajı yüklememiş öğrencilerin başvuruları geçersiz olacaktır. Dosyaları değerlendirmeye alınmaz.
 
Staj yapacak öğrencilerin, “Staj Yeri Kabul Formu”nu (EK 1) bölümün web sayfasından indirip staj yapacağı kurum veya şirkete onaylattıktan sonra en geç 8Temmuz 2013 Cuma günü saat 17:00’ye kadar staj komisyonuna elden teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
 
İÇM 190 Staj I (Şantiye) Başvurusu Araştırma Görevlisi Nazlı Karamanoğlu’na,
İÇM 290 Staj II (Atölye) Başvurusu Araştırma Görevlisi Özlem Kılıçoğlu’na,
İÇM 390 Staj III (Büro) Başvurusu Araştırma Görevlisi Gizem Sazan’a yapılacaktır.
 
Staj tarihleri 20 iş günü esas alınarak belirlenmelidir. Cumartesi staj tarihlerine dahil ise işyeri antetli kağıdına yazılmış, firma kaşesi ve yetkili kişi onaylı belge getirilmelidir.
 
Başvuruda Staj  Komisyonu’na teslim edilecek belgeler(bu belgelerden herhangi birinin eksik olması halinde başvuru yapılmamış sayılır):
İkametgâh belgesi:Nüfus müdürlüklerinden alınacak yerleşim yeri belgesi
Nüfus cüzdanı fotokopisi(önlü arkalı)
Öğrenci belgesi(üniversitenin öğrenci işlerinden alınır)
2 fotoğraf
Staj yeri kabul formu(aslı ve 1 adet fotokopisi):Stajın yapılacağı kurumu, kesin başlangıç ve bitiş tarihlerini, haftalık çalışma saatlerini belirten, antetli kağıda yazılmış ve staj yeri denetleyecek amir tarafından imzalanmış staj kabul belgesidir. Resmi tatil günleri staj günlerine dahil değildir.
Stajyer öğrenci bilgi formu
Varsa sigorta belgesi ve numarası
Transkript(en yakın tarihte basılmış olmalıdır)
Yukarıdaki belgeler bölüm staj koordinatörlüğüne teslim edildikten sonra, staja başlamadan 1-2 iş günü önce Personel Müdürlüğüne gidilip işe giriş sözleşmesi imzalanacak ve verilen işe giriş bildirgesi, işyerine teslim edilerek staja başlamak mümkün olabilecektir.
 
Önemli Not:Yaz okulunda ders alacak öğrenciler, staj tarihlerinin yaz okulu akademik takvimine denk gelmemesine dikkat etmelidirler. Staj başlangıç tarihi başvuru tarihleri içinde ise en az 1 hafta önce belgelerin onaylatılıp bölüme teslim edilmiş olması gerekmektedir.2010 yılı girişli öğrencilerden itibaren yeni staj yönergesine tabi olunduğundan 2 staj aynı zamanda yapılamaz. Bu öğrencilerin stajları önkoşullu olduğundan sıradaki staj takip eden yıl yapmalıdırlar.
 
Staj tamamlandıktan sonra;
Staj Dosyası:Öğrencinin staj süresince yapmış olduğu tüm çalışmaları, görev ve sorumlulukları gün ve saat belirtilerek işlemek ve ilgili belgeleri eklemek üzere bölümün web sayfasında formatı ve içeriği tanımlanan dosyadır. Staj dosyaları, bilgisayar ortamında doldurulur ve stajın yapıldığı dönemi izleyen yarıyılın başında akademik takvimde belirtilen kayıt günleri içerisinde staj komisyonuna bir adet basılı dosya ve bir adet CD halinde teslim edilir. Staj dosyası süresi içinde teslim edilmediği takdirde staj yapılmamış kabul edilir.
 
İşyeri Staj Değerlendirme Formu:İşyeri staj amiri tarafından gizli olarak doldurulup onaylanarak kapalı bir zarf içerisinde öğrenciye verdiği ve öğrencinin staj dosyası ile birlikte Staj Komisyonu’na teslim ettiği form (EK 2). Staj tarihlerinin doğru zaman aralığında yazıldığından emin olunuz.