Justin Friedman Atılım'da
11.12.2014

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ünal’ın öncülüğünde iki yıldır düzenlenen, pek çok diplomatın öğrenciler, akademisyenler ve konunun muhatapları ile buluşmasına, aynı zamanda fikir alışverişine imkan sağlayan Diplomacy O'clock programının bu dönem dördüncü konuğu Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Justin P. Friedman oldu.

11 Aralık 2014 Perşembe günü saat 11.00’de Atlım Üniversitesi Kadriye Zaim Kütüphanesi’nde gerçekleşen konuşma kalabalık bir öğrenci, akademisyen ve basın mensupları tarafından ilgi ile izlenildi. ABD dış politikasının genel çerçevesi hakkında kapsamlı bir değerler analizi sunan Friedman konuşmasında Türkiye-ABD ilişkilerini oluşturan ana eksenden ve mevcut zorluklardan da bahsetti. Enerji diplomasinindeki uzmanlığı ile tanınan Friedman’ın konuşmasının ardından Atılım Üniversitesi öğrencilerinin uzun bir zoru cevap bölümü sırasında sordukları sorular Friedman tarafından açıklıkla cevaplandı. Başta Suriye, Ukrayna ve AB süreçleri olmak üzere ABD’nin Türkiye’nin komşuluk alanına giren bölgelerdeki politikalarını anlatan Friedman konuşmasının ardından katıldığı öğle yemeğinde Atılım akademisyenleri ile bir araya geldi.