STAJYER OLACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
05.02.2019

1.   Bilişim Sistemleri Mühendisliği Öğrencileri mezun olabilmeleri için birincisi 4.dönemin sonunda(ISE 399) ikincisi ise 6.dönemin sonunda(ISE 499) olmak üzere iki adet yaz stajını tamamlamak zorundadır.

2.   Bu stajlardan ilki minimum 20 iş günü, ikincisi ise 30 iş günüdür.

3.   Öğrenciler, yaz stajı hakkındaki her türlü sorularını bölüm staj koordinatörüne sorabilirler. Bölüm staj koordinatörü Dr.Öğr.Gör.Ekrem Çağlar YILMAZ’dır.

4.   Öğrencilerin “ISE 399 Summer Practice I” dersini alabilmeleri için “COMPE 225 Object Oriented Programming” dersinden, “ISE 499 Summer Practice II”  dersini alabilmeleri için “COMPE 226 Data Structures” dersinden başarılı olmaları gerekmektedir.

5.   Öğrenciler, yaz stajını bahar dönemi final sınavları bitiminden güz dönemi derslerin başlama tarihine kadar ki sürede yapabilir.

6.   Öğrenciler, staj yaptığı dönemde yaz okulunda ders alıyorsa, yaz okulunda ders için geldiği süre kadar staj süresini uzatmalıdır.  Aksi takdirde öğrencinin stajı geçersiz sayılacaktır.

7.   Öğrenci, staj yapacağı kurumdan Staj Kabul Belgesi getirmelidir. (Bkz. Gerekli belgeler)

8.   Staj yapacak öğrencilerin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Kanunu gereği İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortaları’nın yapılması gerekmektedir. Sigorta işlemleri tamamlanmadan staja başlamak kesinlikle mümkün olamayacağından, staj yapacak öğrencilerin sigorta için aşağıda belirtilen gerekli belgeleri eksiksiz olarak staj başlangıç tarihinden en az 10 gün önce bölüm sekreterliğine teslim etmeleri gerekmektedir. (Bkz. Gerekli belgeler)

9.   Gerekli belgeler bölüm sekreterliğine teslim edildikten sonra, Personel Müdürlüğü’nden işe giriş bildirgesini alıp işyerine teslim ederek staja başlamak mümkün olabilecektir.

10.  Yukarıdaki adımları tamamlayan öğrencilere staj değerlendirme formu verilecektir. Bu form öğrenci tarafından staj yaptığı kuruma iletilecektir. Staj bitiminde, bu form, kurum tarafından doldurularak, mühürlü, kapalı zarf içinde, öğrenciler yoluyla veya posta ile bölüm sekreterliğine gönderilecektir.

11.  Staj raporları, staj ön sayfasını içermeli ve "Guidelines and Format of the Report" ‘ da bulunan rapor yazım ilkelerine bağlı olarak bir sözcük işlemci ile yazılmalı, yazım kontrolünden geçirilmelidir.

12.  Yaz stajını yapan öğrenciler stajlarını takip eden sonbahar döneminde “ISE 399/499 Summer Practice I/II” dersine kayıt yaptırmalıdırlar. Öğrenci herhangi bir nedenle stajını takip eden sonbahar döneminde bu derslere kayıt yaptıramaz ise, bir sonraki ilkbahar döneminde “ISE 399/499 Summer Practice I/II” derslerine kayıt yaptırmak zorundadır. Öğrenci bu derslere stajını takip eden ilkbahar döneminde de kayıt yaptırmaz ise, stajını tekrarlamak durumunda kalır.

13.  Staj raporlarını  staj dersine kayıt oldukları dönemin üçüncü haftası içerisinde iki kopya olarak bölüm sekreterliğine teslim edilmelidir. Ayrıca, öğrenciler staj raporlarının bir kopyasını da Moodle’a yüklemelidirler.

GEREKLİ BELGELER

 

  1. Staj Kabul Belgesi: Stajın yapılacağı kurumu, kesin başlangıç ve bitiş tarihlerini, haftalık çalışma saatlerini belirten, antetli kağıda yazılmış ve staj yeri tarafından imzalanmış staj kabul belgesi. Staj süresinde resmi tatilin bulunması durumunda tatil süresi kadar zorunlu staj sürenin uzatılması gerekmektedir. (Biri orjinal diğeri fotokopi olmak üzere 2 kopya)
  2. Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi
  3. 4 adet fotoğraf. Bunlardan 3 adeti staj değerlendirme formuna yapıştırılacaktır.
  4. Aşağıdaki link’i kullanarak ”Staj Başvuru Formu”nu doldurunuz. Bu formdaki bilgilerle yazıcı-uyumlu bir Stajyer Bilgi Formu otomatik olarak oluşturulacak ve formda belirteceğiniz e posta adresinize gönderilecektir. Lütfen e posta ile alacağınız formun basılı bir kopyasını imzalayınız ve diğer belgeler ile birlikte bölüm staj koordinatörüne veriniz.

 

https://goo.gl/Q37D3J

 

  1. Staj Değerlendirme Formu: Web sayfasında yer alan staj değerlendirme formunda gerekli yerler doldurularak resim yapıştırılacaktır. Yurt dışında staj yapacaklar ise ingilizce staj değerlendirme formunu (yukarıdaki link) dolduracaklardır.

Form işyerine teslim edilecektir.

  1. Yukarıdaki belgeler bölüm sekreterliğine stajdan en az 20 gün önce teslim edilmelidir.
  2. Belgelerin tesliminden sonra staja başlamadan 1-20 iş günü önce Personel Müdürlüğünden işe giriş bildirgesi  alınarak staja başlamak mümkün olabilecektir. İşe giriş bildirgesini elden alamayan öğrenciler, talepleri halinde e-posta yoluyla alabilirler. Ayrıca, işyerleri SGK sisteminden de görebilir.