XVI. Üniversitelerarası Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı İşbirliği, Destek ve İletişim Grubu Çalıştayı Atılım Üniversitesi'nde Gerçekleşti!
27.11.2019

16.sı gerçekleşen Üniversitelerarası Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı İşbirliği, Destek ve İletişim Grubu Çalıştayı'nda daha eşit, özgür ve güvenli üniversite ortamı için yıllardır bilgi ve deneyim paylaşımı yapılıyor. Bu sene düzenlenen çalıştay'da aşağıdaki link ile haberini bulabileceğiniz uzlaşı metni hazırlandı.

“Toplumda olduğu gibi, üniversitelerde de şiddet ve ayırımcılıkla mücadele esas olmalıdır. Bu alanda akademik çalışmalara, önleyici mekanizmalara ve görevi, eşitsizliği önleme çalışmaları yürütmek olan profesyonel ve bağımsız birimlere ihtiyaç vardır. Üniversitelerde yaşanan cinsiyetçilik, toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılık ve cinsel taciz gibi vakaların nasıl ele alındığı, ne gibi koruyucu ve önleyici tedbirler alındığı ve yaptırımlar uygulandığı, hem sürecin daha fazla mağduriyet yaşanmadan adil bir şekilde sonlandırılmasına hem de gelecek vakaların önlenmesine örnek teşkil etmesi açısından kritiktir.

Akademide erkek şiddetine karşı, YÖK öğrenci-çalışan disiplin yönetmeliklerinin toplumsal cinsiyet eşitliği esaslarına göre güncellenmesi, üniversitelerin bu alanda kendi politika belgeleri ve yönergelerini oluşturması, mevcut birimleri açamayanlara gerekli desteğin sağlanması, birimlerde uzman istihdam edilmesi gibi acil ihtiyaçlar olduğu hatırlatılan açıklamada “Üniversiteler cinsiyetçilik ile cinsel taciz ve saldırıya sıfır tolerans politikaları ışığında kurum politikalarını, eylem planlarını, teşkilat yapılarını, sundukları hizmetleri güncellemelidir.

Cinsel taciz ve saldırı önleme birimlerine sahip çıkmayı, tutum belgesi ve benzeri politika belgelerinin oluşturulması ve uygulanması çalışmalarının üniversitelerin geniş kesimlerince desteklenmesini sağlamayı, üniversitelerin tüm mensuplarının sorumluluğu olarak gördüğümüzü kamuoyuna duyururuz. #CinselŞiddeteKarşıÜniversite #CerenDamar”

Cinsel şiddet gerçektir ve önlenebilir!

https://t24.com.tr/haber/universiteler-cinsiyetcilik-ile-cinsel-taciz-ve-saldiriya-sifir-tolerans-politikalari-isiginda-guncellenmeli,849736