KİTAP KAMPANYALARINDAN KARİYER FORUMUNA

“Atılımcı Hukukçular Topluluğu”   

Bolu ve Kırıkkale illerinde,  Gölbaşı LÖSEV Köyü ve Ankara Çocuk Islah evi başta olmak üzere birçok kurumda kütüphane kurarak sosyal sorumluluk kampanyaları gerçekleştiren Atılımcı Hukukçular Topluluğu on yıldır toplum yararına faaliyetler yürütüyor. Kitap bağışlarını, yıllardır organize bir etkinlik haline dönüştürerek kurdukları kütüphaneler dışında “Hukuk Devleti ve Demokrasi Paneli”, ‘’Türkiye’de Basın Özgürlüğü ve Anayasa Değişikliği’’ gibi konulu programlarla geleceğin hukukçularını çok yönlü etkinliklerle bir araya getiriyor.

EN ÖNEMLİ MİSYON KARİYER FORUMU!

2008 yılından bu yana hukuk alanında aktif faaliyet gösteren Atılımcı Hukukçular Topluluğu en önemli misyonunu ‘HUKUKTA KARİYER FORUMLARI’ ile üstlendi.

Atılımcı Hukukcular 2012 yılından bu yana her yıl düzenlenen ‘HUKUKTA KARİYER FORUMU’ ile hukuk fakültesi öğrencilerinin mezun olduktan sonraki iş hayatlarına doğru ve kararlı adımlarla hızlı bir başlangıç yapmaları için ‘KARİYER GÜNLERİ’ düzenleme görevini üstlenerek kariyer planlamalarında öğrencilere bilgi ve birikim kazandırıyor.

Bu bağlamda Hukuk Fakültemizin Orhan Zaim Konferans Salonun’da düzenledikleri Hukukta Kariyer Forumları ile geçtiğimiz 5 yılda Hukuk Öğrencilerini; Spor Hukuku, Bilişim Hukuku, Deniz Hukuku, Enerji ve Petrol Hukuku, Marka ve Patent Hukuku gibi 17’den fazla alanda, alanında uzman 60’dan fazla avukat, 10’dan fazla hâkim ve savcı ile buluşturdu. Kariyer planlamalarında alanında uzman hukukcular tarafından bilgilendirilen ve sorularına cevap bulan hukuk öğrencilerinin sayısı her gecen yıl artarak devam etti. Atılımcı Hukukçular Topluluğu yönetimi 2017 yılında düzenledikleri foruma 6 farklı şehirden 1000’den fazla başvuru aldıklarını ve üstlendikleri bu misyon ile hukuk öğrencilerine verdikleri desteğin kaynağı olan Fakülteleri ve Atılım Üniversitesi yönetimi adına bir gurur duyduklarını belirtiyor. Gelen katılımcılar ile birebir ilişki içerisine girebilen hukuk öğrencilerinin bu isimlerin yanında staj imkanı da bulabildiklerini belirten Atılımcı Hukukcular bu yıl 1-2 Aralık tarihinde düzenleyecekleri HUKUKTA KARİYER FORUMU için daha fazla şehir ve daha fazla üniversiteye ulaşmak hedefindeler.

Bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan ve son başvuru tarihinin 28 KASIM olduğu HUKUKTA KARİYER FORUMU’na Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan başta olmak üzere alanında uzman 10’dan fazla avukatın 1-2 Aralıkta Orhan Zaim Konferans Salonun’da hukuk öğrencileri ile buluşacaklarını belirttiler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Gerekli bilgi ve belgelerin @atilimcihukukcular adlı Instagram sayfasında bulunduğunu belirten Atılımcı Hukukcular 1-2 ARALIK 2018 tarihinde yapılacak olan forum’a başvurular’ın 28 KASIM’A kadar ‘’ atilimcihukukcular@gmail.com ‘’ adlı mail hesabına foruma katılmak isteyen öğrencilerin;

Ad, soyadı, yaş, üniversite bilgilerini içeren, hukukla ilgili şahsi planlarını ve hukukta ilgi alanlarını açıklayan bir mail atıldıktan sonra, yönetim kurulu üyeleri bu mailler arasından forum’a katılacak öğrencileri seçiyorlar.

Atılımcı Hukukçular Topluluğu üyelerini özverili ve titiz çalışmaları nedeniyle kutluyor, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek etkinliklerinde başarılar diliyoruz.