TEKNOLOJİDE ATILIM VE KARİYER ZİRVESİ

Atılım Üniversitesi Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörlüğü ile Yazılım Mühendisliği Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen “Teknolojide Atılım ve Kariyer Zirvesi” sektörden önemli isimleri akademik camia ve öğrencilerle bir araya getirdi.

4-6 Mart 2019 tarihlerinde, Kemal Zaim Sunel Konferans salonunda yapılan panel, Atılım Üniversitesi Yazılım Topluluğu yöneticileri Şeyma Mintaş ve Burhan Akbulut, Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörü Selin Tefil, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yazıcı, TBD Ankara Şube Başkanı Kenan Altınsaat, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Aydın, Rektör Prof Dr. Yıldırım Üçtuğ ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in açılış konuşmalarıyla başladı. Sayın Denemeç konuşmasında “öğrencilerin kendilerini yetiştirirken bügüne değil geleceğe bakarak analiz yapabilen insanlar olarak yetişmeleri gerektiğini” vurguladı.

Panel ilk iki gün sektörden tanınmış isimler tarafından dijital dönüşüm üzerine yapılan konuşmalara sahne oldu. Uzmanların bakış açılarıyla işlenen konular, katılımcılara bu alandaki güncelin yakalanması adına da büyük katkı sağladı. “Kamudaki Dijital Dönüşüm”, “Halkla İlişkilerde Dijitalleşme”, “Endüstri 4.0” ve “Sağlıkta Dijital Dönüşüm” öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

Organizasyon, üçüncü ve son gününde ise öğrencilere yönelik düzenlenen atölye çalışmalarıyla son buldu. Kısıtlı tutulan kontenjanları sayesinde katılımcı üniversite öğrencilerine birebir çalışma imkanı sağlayan “Pyhton”, “Blockchain” ve “Vispean Veri Görselleştirme” eğitimleri ile “Mülakat Simülasyonu”  toplamda 80 kişilik bir grubu kapsadı.