Bu yıl, 17 Ekim 2023 tarihinde ilki düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Şenliği, dansları, müzikleri, şarkıları ve yemekleriyle çok sayıda ülkenin kültürünü yakından tanımaya fırsatı oldu.

Atılım Meydan’da verilen konserle başlayan şenliğe, öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Üniversitemizde öğrenim hayatını sürdüren uluslararası öğrencilerimizin ülkelerini tanıttığı stantlar ziyaretçi akınına uğradı.

Farklı üniversitelerden uluslararası öğrencilerin de katıldığı şenlikte, dans gösterileri yapıldı, müzik dinletileri verildi ve ulusal mutfaklarına özgü yemekler ikram edildi.

Yirmiye yakın ülkenin tanıtıldığı ve binlerce öğrencinin katıldığı şenliğin, geleneksel bir etkinlik olarak her yıl düzenlenmesi planlanıyor.