Vis Moot Kurgusal Dava Kliniği
11.09.2023

Fakültemiz 22-28 Mart 2024'te düzenlenecek olan, özel hukuk alanındaki en prestijl uluslararası ticari tahkim kurgusal dava yarışması Vis Moot'a tekrar katılım gösterecektir. Yarışmaya hazırlık ve katılım için Ar. Gör. Yiğitcan Çankaya ile Güz Dönemi'nde yapılacak tüm çalışmalar Kurgusal Dava I seçmeli dersi kapsamında, klinik yöntemler kullanılarak yürütülecektir. 

Yarışmada Fakültemizi temsil edecek ve Ekim ayından itibaren Kurgusal Dava Kliniği kapsamında yarışma için çalışmalara başlayacak olan takımın belirlenebilmesi için 20 Eylül 2023 günü 14:30'da, Hukuk Fakültesi 1. Kat Hukuk Kliniği sınıfında (KASAUM ofisinin yanı) İngilizce mülakatlar gerçekleştirilecektir. 

Yapılacak mülakatlara katılacak öğrencilerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir: 

1. Borçlar Hukuku Genel Hükümler I ve II derslerini başarıyla geçmiş olmak 

2. Çok iyi seviyede İngilizce yazma ve konuşma becerileri (TOEFL veya IELTS gibi bir yeterlik belgesi seçimde etkili olacaktır) 

3. Şart olmamakla birlikte Hukuk İngilizcesi, Uluslararası Ticari Tahkim ve Uluslararası Özel Hukuk derslerini başarıyla geçmiş olmak seçimde etkili olacaktır. 

Takıma seçilecek öğrenciler ekle-bırak günlerinde Kurgusal Dava I seçmeli dersine kayıt yaptıracaktır; bu nedenle Güz Dönemi ders kayıtlarında 4 AKTS'lik bir yer ayırarak ders seçimi yapmaları gerekmektedir. Yarışma hakkında daha fazla bilgi almak ve ilgili diğer sorularınız için Ar. Gör. Yiğitcan Çankaya ile yigitcan.cankaya@atilim.edu.tr mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.