Kurgusal Dava II Klinik Dersi İkinci Mülakatlar
09.02.2024

Fakültemizin her sene katılım gösterdiği, özel hukuk alanındaki en prestijl uluslararası ticari tahkim kurgusal dava yarışması Vis Moot'a hazırlık için, klinik yöntemlerle yürütülecek olan Kurgusal Dava II dersi açılmıştır. Bu klinikte; uluslararası ticari tahkim hukukuna giriş ile birlikte, İngilizce araştırma, okuma ve dilekçe yazımı gerçekleştirilecektir. 

İkinci mülakatlarla Kurgusal Dava II dersi kapsamında klinik çalışmalara katılacak öğrencilerin belirlenebilmesi için, 14 Şubat 2024, Çarşamba günü 14:30'da, Hukuk Fakültesi 1. Kat Hukuk Kliniği sınıfında (KASAUM ofisinin yanı) İngilizce mülakatlar gerçekleştirilecektir. Bu dersin seçilebilmesi için Kurgusal Dava I dersinin alınmış olmasına gerek yoktur, 3. sınıf öğrencisi olmak tercih sebebi olacaktır. 

Yapılacak mülakatlara katılacak öğrencilerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir: 

1. Sözleşmeler hukukuna ilgi duymak ve Borçlar Hukuku Genel Hükümler I ve II dersleri ile Borçlar Hukuku Özel Hükümler derslerinde başarı göstermek,

2. Çok iyi seviyede İngilizce yazma ve konuşma becerileri (TOEFL veya IELTS gibi bir yeterlik belgesi seçimde etkili olacaktır) 

Kliniğe seçilen öğrenciler ekle-bırak günlerinde Kurgusal Dava II dersine tanımlanarak ayrıca kayıt yaptıracaktır.