Yabancı Diller Yüksek Okulu, Modern Diller Bölümü Duyurusu
09.09.2019

Atılım Üniversitesi YDYO/MDB

Hukuk Fakültesi

Uzaktan İngilizce Dersleri için

İlk Yönlendirme Kılavuzu

Değerli Hukuk Fakültesi öğrencileri,

2019-2020 Öğretim yılına hoşgeldiniz. Bu yıl Sizlere İngilizce derslerinizi uzaktan öğretim yolu ile sunacağız. Belli gün ve saatlerde Sizler ve Hocalarınız moodle üzerinden online/ çevrimiçi  olarak karşıkarşıya gelip canlı derslere bulunduğunuz yerden katılabileceksiniz. Bu çalışma yönteminin detaylarını daha sonra düzeyinize uygun derslerinize kaydolup moodle üzerinden iletişime geçtiğimiz zaman Sizlerle paylaşacağız. Üniversite kaydınızdan sonra aldığınız düzey saptama sınavı ya da başka kurum, üniversitelerden getirdiğiniz dil düzeyinizi gösteren belgelere göre muafiyet durumunuza göre hangi dersi alacağınızı ATACS üzerinden görebileceksiniz veya danışmanlarınız Sizi yönlendirecektir. Bu çerçevede Sizlerle aşağıdaki bilgileri paylaşmak isteriz.

  1. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında kabul edilen Senato kararıyla Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Temel İngilizce derslerini (Birinci sınıf: ENG121, ENG122, İkinci sınıf:   ENG221, ENG222) ve Üçüncü sınıf: İş Yaşamı için Temel İngilizce derslerini (ENG 321-322) uzaktan (online) alabileceklerdir. Bu konuda fakülte danışmanları ders kodu ve sectionları konusunda Sizleri  bilgilendirilecek ve ders kayıt aşamasında yol gösterecektir. Bu dersleri uzaktan (online) alacak olan Siz Hukuk Fakültesi öğrencilerinin aşağıdaki adımları izleyerek Moodle sistemine (LMS)  kayıt olmanız  gerekmektedir.
  2. Uzaktan Eğitim Temel İngilizce derslerinde kullanılacak  kitaplar aşağıdaki gibidir: 

-ENG121 ve ENG122 için Speakout 2nd Edition, Starter Students’ Book (Pearson)-ENG221 ve ENG222 için Speakout 2nd Edition, Elementary Students’ Book (Pearson) İş Yaşamı için Temel İngilizce -ENG321 ve ENG322 için @Work Elementary Students’ Book (Richmond)

3. Uzaktan Eğitim İngilizce dersleri için orijinal kitap alınması zorunludur. Orijinal kitabın içerisinde yer alan şifre ile internet üzerinden notlu ödev çalışmaları yapılacaktır.

4. Atılım Üniversitesi tarafından sizlere bir e-posta ve şifresi verilecektir.
Mailiniz: soyadin.adin@student.atilim.edu.tr
Şifreniz: TC kimlik numaranızın son 8 rakamıdır (değiştirmeniz önerilir).

5. Bu e-postanın;
Kullanıcı adı: soyadin.adin (örneğin: kul.ahmet@student.atilim.edu.tr
için kullanıcı adı: kul.ahmet

6. Bu kullanıcı adı ve şifresi; ATACS, MOODLE ve MAIL girişi için ortak bilgilerdir.

7. Kullanıcı adı ve şifrenizi unutursanız btyardimmasasi.atilim.edu.tr adresindeki e-posta ve şifre seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

8. MOODLE derslerine giriş yapmak için moodle.atilim.edu.tr sitesinden “Uzaktan Eğitim” menüsü altındaki “Hukuk Fakültesi Uzaktan Eğitim Temel İngilizce” linkinden ulaşabilirsiniz.

9. Bu sekmeden ders programına erişebilir ve dersinize bağlanabilirsiniz.
Aşağıdaki ders programı örnek amaçlıdır. Bu programda (henüz belirlenmemiş)

  • A. Öğretim Elemanı,
  • B. Dersin adı- Ders sayfasına bağlanmak için,-
  • C. “Canlı Derse Giriş ve Kaydedilmiş Dersler”

bilgileri yer alacaktır.

Bu giriş kılavuzu; daha sonra güncellenecek, genişletilecek ve tekrar yayınlanacaktır.

Haftalık dersler,  örgün ders saatinizin belli oranında (online) internet moodle üzerinden ders hocası ile yüzyüze senkron çalışmanız planlanıp Sizlere duyurulacak ve akşam saatlerinde uygulanacaktır.  

Ödev ve uygulamalı çalışmalar moodle üzerinden, ara ve final sınavları fakültenizin sınavlarının yapıldığı haftalar içinde programlanıp kâğıt kalem sınavları olarak uygulanacaktır.

Dersler, işleniş ödev ve sınavlarla ilgili detaylı ve özel bilgiler sizler moodle a kaydolduktan sonra tarafınıza iletilecek ve yönlendirme yapılacaktır.

 

Başarılar dileriz. MDB adına FG