2019-2020 Bahar Dönemi Hukuk Klinikleri (Güncel)
04.02.2020

2019-2020 BAHAR DÖNEMİ HUKUK KLİNİKLERİ HAKKINDA DUYURU

2019-2020 bahar dönemi açılacak klinik dersleri şu şekildedir:

1. Adli Yardım Uygulamaları
  2. Gündelik Hayatta Hukuk Kliniği
  3. Ombudsman Dostu Hukuk Kliniği
  4. Karar Yazım Kliniği

Ombudsman Dostu Hukuk Kliniği 2., 3., ve 4. sınıf seçmeli derslerinde, Gündelik Hayatta Hukuk Kliniği ile Karar Yazım Kliniği 3 ve 4. sınıf seçmeli derslerinde, Adli Yardım Uygulamaları ise sadece 4. Sınıf seçmeli derslerinde yer almaktadır. Derslerin tamamı 3 kredi 4 AKTS’dir. Dersler 12 kişi kontenjanla sınırlıdır. Öğrenciler, yapılacak mülakatın ardından ilgili öğretim elemanının belirleyeceği kriterler çerçevesinde seçildikten sonra ekle/bırak döneminde derslere kayıt yapabilecektir. Mülakata gelemeyecek öğrenciler 7 Şubat 2020 günü saat 14:00’a kadar ilgili öğretim elemanlarına aşağıdaki sorulara cevap veren bilgileri içeren bir mail atarak da başvuru yapabilirler. Sonuçlar açıklanmadan önce derslerin kontenjanı 0 olarak görünecek, mülakatlardan sonra kontenjan açılarak kayıt yapılacaktır.

Kliniklerde aktif öğrenim yöntemleri kullanıldığından derslere devam zorunludur ve önçalışma yapılması beklenebilir.

Sorularınız için Hukuk Klinikleri Koordinatörü Dr. D. Çiğdem Sever (cigdem.sever@atilim.edu.tr) ile veya almak istediğiniz klinik dersinin öğretim elemanları ile iletişime geçebilirsiniz.

2019-2020 bahar döneminde açılacak dersler ve mülakat bilgileri:

• Ombudsman Dostu Hukuk Kliniği

Kolaylaştırıcılar: Dr. D. Çiğdem Sever, Dr. Zeynep Müftüoğlu, Arş. Gör. Pınar Yaşar

Mülakat Yer ve Saati: 1. Kat klinik odası (KASAUM yanı) 6 Şubat 2020-10:30

• Adli Yardım Uygulamaları

Kolaylaştırıcılar: Dr. D. Çiğdem Sever, Arş. Gör. Sevil Yıldız, Arş. Gör. Gizem Görmez

Mülakat Yer ve Saati: 1. Kat klinik odası (KASAUM yanı), 6 Şubat 2020-13:30

• Gündelik Hayatta Hukuk Kliniği (Tema: Güvenli İnternet: Dijital Haklar ve Özgürlükler)

Kolaylaştırıcılar: Dr. Damla Songur, Arş. Gör. Yiğitcan Çankaya, Arş. Gör. Melis Yüksel

Mülakat Yer ve Saati: 1. Kat klinik odası (KASAUM yanı), 7 Şubat 2020-10:30

• Karar Yazım Kliniği

Kolaylaştırıcılar: Dr. Kumru Kılıçoğlu Yılmaz, Arş. Gör. Begüm Seyhan, Arş. Gör. Gizem Görmez

Misafir Kolaylaştırıcılar: Doç. Dr. Ertuğrul Uzun, Dr. Kıvılcım Turanlı, Dr. Ceren Akçabay

Mülakat Yer ve Saati: 1. Kat klinik odası (KASAUM yanı), 7 Şubat 2020-13:30

NOT: Başvurular 7 Şubat 2020 günü 14:00’a kadar aşağıda belirtilen mail adreslerine gönderilmelidir.

Adli Yardım Uygulamaları Dersi Başvuru Formu (cigdem.sever@atilim.edu.tr)

1. Adınız, öğrenci numaranız, not ortalamanız, sınıfınız (ağırlıklı olarak hangi sınıfın derslerini aldığınız):
  3. Mezuniyet sonrası mesleki plan ve hedeflerinizi birkaç cümleyle özetleyiniz:
  4. Neden hukuk kliniği dersi seçmek istiyorsunuz?
  5. Hukuk kliniği derslerinden beklentiniz nedir?
  6. Neden adli yardım uygulamaları dersini seçmek istiyorsunuz?
  7. Derse düzenli devam edebilecek misiniz?
  8. Ders saatleri dışında iki defa yarımşar gün adli yardım nöbetine gitmeyi kabul ediyor musunuz?
  9. Sizi ifade ettiğini düşündüğünüz üç özelliğiniz:

Gündelik Hayatta Hukuk Kliniği Başvuru Formu (damla.songur@atilim.edu.tr)

2. Bilişim Hukuku dersini aldınız mı?
  3. Mezuniyet sonrası mesleki plan ve hedeflerinizi birkaç cümleyle özetleyiniz:
  4. Sizi ifade ettiğini düşündüğünüz üç özellik:
  5. Hukuk kliniğini sizin için ifade ettiği anlam nedir?
  6. Daha önce hukuk kliniği dersi aldınız mı? Almadıysanız, hukuk kliniği ders yöntemleri hakkında bilgi sahibi misiniz?
  7. Bu dönem başka hukuk kliniği dersine başvurdunuz mu? Cevabınız evet ise, ikisine de kabul edildiğiniz ve birini tercih etmek durumunda kalmanız halinde önceliğiniz?
  8. Niçin bu derse başvurdunuz? Bu dersten genel olarak beklentiniz nedir?
  9. Bu dersin size katacağını düşündüğünüz şeyler nelerdir?
  10. Bu dersle ilgili sizi zorlayacağını düşündüğünüz hususlar nelerdir?
  11. Dersin açıklamalarda belirtilen çıktıları bakımından nasıl etki ve sonuçları olacağını düşünüyorsunuz?
  12. Derse düzenli devam edebilecek misiniz?
  13. Topluluk önünde rahat konuşabilir misiniz? Grup çalışmalarında yer almaktan memnuniyet duyar mısınız? Cevaplarınız hayır ise, bu konuda dersle ilgili planınız nedir?
  14. Sizce internet ortamının güvenli olmasına ilişkin en önemli husus nedir?

Ombudsman Dostu Hukuk Kliniği Başvuru Formu (cigdem.sever@atilim.edu.tr)

2. Akademik danışmanınız:
  3. İdare hukuku dersini aldınız mı? Evetse harf notunuz:
  4. Mezuniyet sonrası mesleki plan ve hedeflerinizi birkaç cümleyle özetleyiniz:
  5. Neden hukuk kliniği dersi seçmek istiyorsunuz?
  6. Hukuk kliniği derslerinden beklentiniz nedir?
  7. Neden Ombudsman Dostu Hukuk Kliniği dersini seçmek istiyorsunuz?
  8. Derse düzenli devam edebilecek misiniz?
  9. Sizi ifade ettiğini düşündüğünüz üç özelliğiniz:

Karar Yazım Kliniği Başvuru Formu (kumru.kilicoglu@atilim.edu.tr)

3. Mezuniyet sonrası mesleki plan ve hedeflerinizi birkaç cümleyle özetleyiniz:

4. Neden hukuk kliniği dersi seçmek istiyorsunuz?

5. Hukuk kliniği derslerinden beklentiniz nedir?

6. Neden Karar Yazım Kliniği dersini seçmek istiyorsunuz?

7. Derse düzenli devam edebilecek misiniz?

8. Sizi ifade ettiğini düşündüğünüz üç özelliğiniz: