Türkiye Barolar Birliği Ziyareti
09.04.2014

Hukuk fakültesi öğrencileri, 28 Mart Cuma günü Ar. Gör Zeynep Müftüoğlu Hoş eşliğinde Barolar Birliğini ziyaret ettiler. Yüzün üzerinde öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette, öğrenciler Barolar Birliği binası ve tesislerini tanıma ve müzeyi gezme fırsatı yakaladılar. Barolar Birliğinin salonunda kokteyl eşliğinde ağırlanan öğrencilere, Ankara Barosu Hukuk Fakülteleri ile İletişim ve İşbirliği Kurulu Başkanı Av. Görkem Alyanak tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda hukuk fakültesinden mezun olan öğrencilerin avukatlık mesleğine giriş koşulları, Baro Kurulunun amaç ve etkinlikleri, baronun ön staj imkanları gibi konularda açıklamalar yapıldı, öğrencilerin soruları yanıtlandı. Sunumun ardından toplantıya katılan Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Metin Feyzioğlu da öğrencilerle sohbet ederek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin sorularıyla interaktif şekilde ilerleyen toplantıda  Barolar Birliğinin girişimleri, işlevleri gibi konular ve hukukun üstünlüğü, yargılama süreçleri gibi güncel olaylar tartışıldı.