Kurgusal Duruşma Yarışması
26.05.2015

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen ve bu yıl Ankara’daki tüm hukuk fakültelerinin katılımına açılan kurgusal duruşma yarışmasında Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Yiğitcan Çankaya, Aslıhan Okutucu, Fahrettin Oğuzhan Çiloğlu ve Mustafa Arda Ocak’ın oluşturduğu Causa Certatus takımı, 4. sırada yer aldı.

Konusunu Borçlar Hukuku Genel Hükümlerinin oluşturduğu kurgusal duruşma yarışmasında yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşama yer aldı. Yazılı aşamada tüm fakülte takımları, kendilerine verilen kurgusal olaya ilişkin davacı ve davalı dilekçelerini hazırlayarak yarışma heyetine sundular. Bu takımların dilekçeleri heyet tarafından incelendi ve ilk dört takım sözlü aşamaya katılmaya hak kazandı. Fakültemizden katılan Causa Certatus takımı yazılı aşamada tüm takımlar arasından üçüncü oldu. Causa Certatus, sözlü aşama olan ve kurgusal bir duruşmanın simüle edildiği yarı final sonucunda ise 74,86662 puan alarak yarışmada dördüncü sırada yerini aldı.