Doğan Öz ve Yargı Çalıştayı
23.03.2016

Hukuk ve Sanat Topluluğu, YARSAV ve Hukukta Sol Tavır Derneği ortak etkinliği “Doğan Öz ve Yargı” çalıştayı gerçekleştirildi.

  Atılım Üniversitesi Hukuk ve Sanat Topluluğu, YARSAV ve Hukukta Sol Tavır Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Doğan Öz ve Yargı” çalıştayı 23 Mart 2016 tarihinde Orhan Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Üniversitemiz hocalarından Prof. Dr. Sayın Metin Günday’ın oturum başkanlığı yaptığı, İnsan Hakları Avukatı ve Doğan Öz davasının müdafiilerinden Avukat Sayın Erşen Sansal, Yarsav Başkanı Sayın Murat Arslan ve Hukukta Sol Tavır Derneği Başkanı Sayın Ali Rıza Aydın’ın konuşmacı olduğu etkinlik aynı zamanda Savcı Doğan Öz adına yapılan ilk çalıştay olma özelliğine sahipti.

  Doğan Öz’ün “Biz Ölmeyiz” şiirinin de ilk defa paylaşıldığı ve cesur savcının hayatını anlatan bir belgesel gösterimi ile başlayan oturum, Prof. Dr. Metin Günday’ın yaptığı 1962-1980 döneminin koşullarını gözler önüne seren konuşma ile devam etti. Oturum başkanının sözü bıraktığı Avukat Erşen Sansal,  Doğan Öz davasının canlı tanığı olarak yargılama sürecini anlatırken; YARSAV Başkanı Murat Arslan da yaptığı “Günümüz Türkiye’sinde Yargı” tahlili ile etkinlik dinamiğini arttırdı. Son konuşmacı Hukukta Sol Tavır Derneği Başkanı Ali Rıza Aydın ise “Geçmişten Günümüze Yargının Gelişimi” içerikli sunumunda Hukuk Felsefesi’nden Maddi Hukuka kadar birçok hususa değindi.

     Panel, öğrenciler ve dinleyicilerin sorularının cevaplanmasının ardından; Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sayın Çiğdem Sever tarafından katılımcılara plaketlerin verilmesi ile son buldu.