5. Hukukta Kariyer Forumu
02.12.2017

                5. HUKUKTA KARİYER FORMU 

    Atılımcı Hukukçular Topluluğu tarafından yapılan 5. Hukukta Kariyer Formu 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde yapıldı.

    Atılımcı Hukukçular Topluluğu 10 yıldır çalışmalarına aktif olarak devam etmekle birlikte bu yıl 5. Hukukta Kariyer Formu sayesinde Kocaeli, Gazi, Gaziantep, Ankara, Afyon Kocatepe, Başkent, Erciyes, Ufuk, Süleyman Demirel, Atılım, Yıldırım Beyazıt, Kırıkkale, Giresun, Çankaya, Ondokuz Mayıs, Hacettepe üniversitelerinden gelen hukuk fakültesi öğrencilerini ve mezunlarını Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans salonunda misafir etti.

      5. sini düzenlediğimiz Hukukta Kariyer Formu’ nda Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Dekanı-Prof. Dr. Aynur YONGALIK açılış konuşmasını yaptı ve kariyer kavramını anlatıp hukukçunun sosyal mühendis ve doktor olduğunu ve hukuku sonu olamayan bir yola benzetti.

      Yard. Doç. Dr. Mehmet İSTEMİ ise akademisyenliğin avantajlarını, dezavantajlarını ve bizlere tecrübelerini anlattı. Ayrıca bu işin sabır işi olduğunu vurguladı. Akademisyen kimdir, nasıl olunur, akademisyeniğin gerekleri nelerdir? gibi soruları cevaplamak üzere Öğr. Gör. H. Serdar HOŞ slayt gösterisi yaptı.

      Konuşmacılarımızdan Altan ALKAN ise hukukta diksiyon ve hitabetin önemini, iyi bir hitabetin özelliklerini anlattı. Bir hukukçunun kütüphanesinde olmazsa olmazının sözlük olduğunu belirtti.

     Spor hukuku alanında kariyer yapacak misafirlerimiz için Prof. Dr. Nadi GÜNAL ve Av. Taner ÜNLÜ; tecrübelerinden ve spor hukukunu geliştirme yollarından bahsettiler. Ayrıca sporun bir oyun olduğunu ve bunun üzerinden ayrımcılık yapılmaması gerektiğini vurguladılar.

     Kariyer yoluna avukatlıkta ilerlemek isteyen misafirlerimizi aydınlatmak amacıyla Av. Özgür AYBER; avukatlığın avantajlarını, dezavantajlarını, tecrübelerini paylaştı. Mesleği sevmenin öneminden bahseden konuşmacımız aynı zamanda mesleki dayanışmayı vurguladı.

     Bilişim hukuku alanında başarı merdivenlerinin çıkılmasının yollarını anlatan Av. Özgür ERALP, yabancı dil bilmenin öneminden ve yurtdışında eğitimin faydalarından bahsetti.

     Hakimlik-savcılık mesleğini tercih etmek isteyen öğrenci arkadaşlarımıza ise Cumhuriyet Savcısı Çetin GÜZEL mesleğin olumlu ve olumsuz yönlerini anlattı. Hakim-savcı olmanın aşamalarından bahsetti.

     Deniz ticareti hukuku alanında kariyer planı yapmak isteyen öğrenciler için Av. Gökberk OSMANAĞAOĞLU tecrübelerini anlattı. Yabancı dil bilmeknin önemine vurgu yapan OSMANAĞAOĞLU mezuniyet not ortalamasının öneminden bahsetti.

     Sigorta hukuku alanıyla ve avukatlık mesleğiyle ilgili Av. Serkan SAYGILI bilgi verdi.

    Av. İbrahim NARMAN, inşaat ve imar hukuku ile ilgili bilgi verdi ve önemli noktaları ilgili kanunlara da değinerek açıkladı.

     Geleceğin avukatlarının, hakimlerinin, savcılarının çalışma ortamını Av. Ömer Ediz YORAZ ve Av. Özgün ŞİMŞEK anlattılar. Ayrıca adliyelerin  mekansal  olarak bölünmesinden bahsederek bunun üzerinden avukatların kutuplaşmaması gerektiğini söylediler ve bu durumla ilgili tavsiyelerde bulundular.

    Kapanış konuşmasını Atılımcı Hukukçular Topluluğu başkanı Batuhan AYDEMİR yaptı.

 Dilan AKGÜN