Hukuk Fakültesi Cinsiyetçiliğe Karşı Mücadeleye Destek Oluyor
25.01.2018

"Flört Şiddetine Karşı Ben De Varım!" Farkındalık Kampanyası ve Paneli Gerçekleştirildi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü 2017 Etkinlikleri kapsamında Ekim-Kasım 2017 boyunca Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve KASAUM işbirliğinde Atılım Üniversitesi kampüsünde “Flört Şiddetine Karşı Ben De Varım!” Farkındalık Kampanyası gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında kampanyada gönüllü olarak çalışan yaklaşık otuz öğrenci ile atölye çalışmaları ve seminerler gerçekleştirildi. Bu atölye ve seminerlerde broşür, afiş ve görseller hazırlandı. 22-29 Kasım tarihleri arasında bu çalışmalara katılan öğrenciler kurdukları standlar ile öğrenciden öğrenciye farkındalık çalışmaları yürüttüler.

29 Kasım 2017 günü de "Flört Şiddetine Karşı Biz De Varız!" Farkındalık Paneli düzenlendi. Panelin sunuş konuşmasında iki aylık farkındalık çalışmasının öğrencilere katkılarını, kampüs içi görünürlüğünü ve önemini belirten KASAUM Müdürü Yrd. Doç. Dr. A. Aslı Şimşek, KASAUM’un üniversite ortamında cinsiyetçilikle mücadelede öğrencilerle yürüttüğü çalışmaları takdim etti. Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aynur Yongalık’ın moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’ni temsilen katılan Nurgül Öztürk, yürüttükleri Proje “Ne Var Ne Yok”tan ve ilişkide onay kavramından bahsetti.  Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Dilek Demirtepe Saygılı, konuşmasında sağlıksız ilişkilerin özellikleri ve nedenleri üzerinde dururken, Kadın Dayanışma Vakfı Temsilcisi Av. Candan Dumrul flört şiddetinin görünümleri ve hukuksal başvuru yollarından söz etti. Kampanya, panelin sonunda gerçekleştirilen soru-cevap katkı kısmı ile tamamlandı.