8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Hazırlıkları
26.02.2018

8 Şubat 2018 tarihinde Hukuk ve Sanat Topluluğu ile Kadın Hakları Topluluğu “Beden Olumlama Atölyesi” gerçekleştirdi. İki topluluğun ortak yürüttüğü atölyede bir araya gelen öğrenciler beden olumlama kavramını tanımladı ve gündelik hayatta kendi deneyimledikleri olaylar, TV ve sosyal medyada sıklıkla karşılaşılan olumlu ve olumsuz örnekler üzerinden konuyu tartıştı.

Atölyenin devamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kortejinde kullanılmak üzere “beden olumlama” konulu sloganlar üretildi ve bu sloganlar pankarta çevrildi.

Normalleştirilen durumlarla mücadele edilemeyeceğinin farkında olan öğrenciler beden imgesinden kaynaklanan bir ayrımcılığın varlığını ve bunun ancak tartışılarak çözülebileceği düşüncesiyle atölye çalışmalarını sonlandırdı.