İz Bırakan 50 Öğrenci Arasında Birinci Seçilen Öğrencimiz Pelin Turan'ı Kutluyoruz
10.06.2011

Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumu Atılım Üniversitesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Atılım Üniversitesi’nin İz Bırakan 50 Öğrencisi’ programı kapsamında, 4 Haziran 2011 tarihinde düzenlenen bir törenle, dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Program kapsamında akademik başarılarıyla öne çıkan, okuluna ve dolayısıyla topluma fayda sağlayan çalışmalarıyla dikkat çeken ve iz bırakan 50 öğrenci seçildi Dereceye giren tüm öğrencilerin başarı sertifikasıyla ödüllendirildiği program da ilk sırada yer alan Pelin Turan (Hukuk Fakültesi) üç bin TL, ilk beşte yer alan Yusuf Akgün (Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi), Halil İbrahim Andiç (Mühendislik Fakültesi), Gülçin Arife Hağur (Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi), Müge Ersin de (Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi) bin TL para ödülünün sahibi oldu.

‘İz bırakan 50 öğrenci’ programının ödül töreninde Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Akay, Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ersen Özsoy ile Atılım Üniversitesi mezunlarından Aykan Aydın, Ayşe Kılıç ve İmge Işıklar bir konuşma yaptı. “Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve topluma yararlı kişiler olmaya devam edeceklerine inanıyor, onların başarı ve deneyimlerinden yararlanmayı planlıyoruz.” diye konuşan Prof. Dr. Hasan Akay ayrıca şunları söyledi: “Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz ‘İz Bırakan 50 Öğrenci Programı’nı gelenekselleştirmek ve öğrencilerimizin sadece akademik değil her türlü başarılarını ödüllendirmeye devam etmek istiyoruz.”

İlgili programın yönetim kurulu üyeleri arasından beş kişiden oluşan değerlendirme kurulu tarafından seçilen ve ödüle layık görülen öğrenciler, programa başvuran veya akademisyenleri, arkadaşları tarafından önerilen öğrenciler arasından belirlendi. Değerlendirme kurulun kriterleri arasında, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra, öğrenci kulüplerinde faaliyet gösterme, girişimcilik, toplumsal hizmet faaliyetlerinde bulunma ve liderlik niteliklerine sahip olma, araştırma ve çalışma tecrübesi yer alıyordu.