"Şirketler Hukuku Vize Sınavı Hakkında Duyuru"
02.04.2012

5.4.2012 tarihli Şirketler Hukuku Vizesinde aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:
 
1- Daha önce de ilân edildiği gibi, sınavda TTK ve BK açık olacaktır. Ancak madde gerekçeli yasaların kullanılmasına izin verilmeyecektir. Eski ve yeni madde karşılaştırmalı kanun kullanılmasında bir sakınca yoktur. Kanunlar sınavda tek tek kontrol edilecektir. Kanunların içine not, yazı yazmayınız. Metnin çizilmesi, sadece konu başlıkları için post-it kullanılmasında bir sakınca yoktur. Ancak metinde hiçbir açıklama olmayacaktır. Aksi halde kanunla sınava devam edilmesine izin verilmeyecektir.
 
2- Yanıtlarda, dayanılan yasa maddesi veya bu yoksa ilke belirtilmelidir. Yasa metninin kağıda aynen yazılmasının bir anlamı olmayacaktır. Önemli olan yasa metninin içeriğininin açıklanması ve soruya uyarlanmasıdır. Sorulan soru tipine göre, dayanılan yasa hükmünün yazılmaması, puan kaybına yol açabilir. Gerekçesiz yanıtlara ise puan verilmez.
 
3- Sınavda ağırlıklı olarak olay üzerinden soru sorulacaktır. Ancak metin sorusu da sorulacaktır. Sınavda yanıtlar tükenmez kalemle yazılacaktır. Kurşun kalem getirmeyiniz.
Tamer BOZKURT