6. Hukukta Kariyer Forumu
12.12.2018

Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde bulunan Atılımcı Hukukçular Topluluğu’nun geleneksel hale getirdiği Hukukta Kariyer Forumu’nun 6’ncısı bu yıl 1-2 Aralık tarihlerinde Orhan Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Akademisyenlik, Avukatlık, Spor Hukuku, Hakimlik ve Savcılık, İnşaat-İmar Hukuku, Ceza Hukuku, Adliye Koridorları, Sosyal Medya Hukuku konularında; alanlarında yetkin konuşmacılar ile ülkemizin çeşitli Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra K.K.T.C ve Slovenya’dan gelen katılımcıları Atılım Üniversitesi’nde buluşturdu. Açılış konuşması dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Çiğdem Sever; kapanış konuşması ise topluluk Yönetim Kurulu başkanımız Zeynep Türker tarafından yapıldı.

İki gün boyunca alanında önemli isimler forumun konuğu olarak katılımcıları birçok konuda bilgilendirdiler. Hukukta akademisyenlik kariyeri konusunda Dekan yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Mehmet İstemi, Öğr. Gör. Serdar Hoş, arabuluculuk konusunda Av. Canan Kırbaç, Spor Hukukunda Prof. Dr. Nadi Günal ve Av. Taner Ünlü konuşma yaptılar. Daha sonra Ankara Baro Başkanı Av. Erinç Sağkan mesleğin hak ve özgürlüklerinden bahsetti. Cumhuriyet Eski Savcısı Mehmet Ruşen Gültekin Hâkimlik ve Savcılık, İnşaat-İmar Hukuku hakkında Av. Sidar Tunca, Amerikan Barosu’na kayıtlı Av. Müge Önal Başer Amerika’daki sistemin işleyişi hakkında, Av. Uğur Poyraz ceza hukuku hakkında, Av. Özgür Eralp sosyal medya hukuku hakkında deneyimlerini paylaştılar.

 

Forumun son oturumunda ise Adliye Koridorları’nda yaşanan ilginç olaylar hakkında konuşan konuşmacılar Av. Özgün Şimşek ve Av. Ömer Ediz Yoraz oldu. Katılımcıların forum sonunda memnuniyetlerini dile getirdikleri etkinlik sertifika dağıtımıyla son buldu.