Öğrencilerimiz Kadına Şiddet Alanında Kurgusal Duruşma Yarışması’nda Finale Kalan İki Ekipten Biri
26.02.2020

Öğrencilerimiz Kadına Şiddet Alanında Kurgusal Duruşma Yarışması’nda Finale Kalan İki Ekipten Biri

Fakültemiz son sınıf öğrencilerinden Betül Aydemir ve 2020 mezunu Seda Çetin oluşturdukları takımla Dr. Damla Songur ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Şimşek danışmanlığında “Kız Başına” Platformu’nun Kadına Şiddet Alanında Kurgusal Duruşma Yarışması’na katılarak kadına yönelik şiddetle mücadele için yarıştı ve finale kalan iki ekipten biri olmaya hak kazandı!

8 takımın katıldığı bu yarışma, Kız Başına Platformu’nun “şiddet mağdurlarının haklarını en etkin şekilde savunacak öncü hukukçular yetiştirme ve savunma hakkının etik sınırları içinde kalarak sanık avukatları tarafından en uygun savunmanın nasıl yapılacağını gösterme” amacıyla yürüttüğü Kadına Şiddet Alanında Kurgusal Duruşma Laboratuvarı projesi kapsamında gerçekleştiriliyor.

Bir kadın cinayetine ilişkin ilk kurgusal olayda kura sonucunda sanık müdafii görevini üstlenen öğrencilerimiz sahip oldukları Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları alanındaki birikimlerinin bir sonucu olan feminist yönteme uygun olarak kadına yönelik şiddete karşı ulusal ve uluslararası mevzuat ile ceza yargılamasına ilişkin gerçekleştirdikleri yoğun ve özenli hazırlıkları sonucunda savunma hakkının etik sınırları içerisinde bu zorlu hukuki görevi gerçekleştirmeyi başardı.

Final aşamasında kadına yönelik şiddetle ilgili yeni bir kurgusal olay kapsamında yine sanık müdafii olacak olan öğrencilerimiz aynı etik sorumluluk ve feminist bilinçle hazırlıklarını sürdüyor. 

Final aşaması, 7 Mart 2020’de Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.