ANITKABİR FOTOĞRAFLARI Sergisi 10 Kasımda açılacaktır.
06.11.2014

 

1958 yılında Elazığ'da doğdu.

1976–1980 yılları arasında profesyonel gazetecilik ve foto muhabirliği yaptı. İlk fotoğraf sergisini 1982 yılında Ankara'da açtı.

1983 yılında Ankara'da açtığı kendi atölyesinde, Reklam Fotoğrafçılığı alanında çalışmaya başladı. Bu arada "Doğa" konulu çalışmalara ve "Anadolu"ya yoğunlaştı. "Turizm ve tanıtım" konulu çekimler yaptı.

1986 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı "Özel Fotoğraf Ödülü" aldığı ödüllerin en anlamlısı oldu.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel sergilerle birlikte, karma sergilere, katıldı ve sinevizyon gösterileri gerçekleştirdi. Seçici kurul üyeliklerinde bulundu.

Moskova, İslamabad, Seul, Lefkoşa, Strazburg ve Şangay’da Ankara konulu açtığı kişisel sergiler yankı buldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'yi tanıtıcı broşür ve kataloglarında fotoğrafları yayınlandı.

Belgesel film dalında da eserler verdi. 4 bölümlük "Köşkler, Kasırlar" belgeseli televizyonlarda sıkça yayınlandı. Birçok reklam ve tanıtım filmlerinin yönetmenliğini yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2005-2006 eğitim-öğretim yılı ilköğretim ders kitaplarının tümünün fotoğraf editörlüğünü yaptı.

Aralık 2006 tarihinde Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliğince iki ülke arasındaki sanat ortamına katkılarından dolayı şeref plaketi aldı.

Hamit Yalçın’ın en önemli sanat projesi olan ;

"Sonsuzluğa Bırakılan İzler“ Sergisi ilk olarak Şubat 2006’da Ankara’da açıldı. Uluslararası İzmir Sanat Günleri Kapsamında Nisan 2008’de İzmir’de sergilendi. Eylül 2011’de Paris’te açtığı Kültürlerin Dansı & Sonsuzluğa Bırakılan İzler sergisi Fransız sanat çevrelerinde yankı bulmuş ve  önümüzdeki dönemde bir Unesco sergisi olması  kendisine teklif edilmiştir. Aynı sergi Haziran 2012’de Fameck’de, daha sonra Strazburg ve Luxemburg’’da açılmıştır. Önümüzdeki yıllarda Moskova ve Newyork’ta açılması planlanmaktadır. Fransa’da her yıl geleneksek olarak yapılan 2013 Haziran tarihindeki Fameck Film Festivali etkinlik sergisi yine Hamit Yalçın’ın idi. Bu kez „Anadolu’dan Renkler“ başlıklı sergisi Fransız sanat severler ile buluştu. Aynı sergi geçtiğimiz Kasım 2013’te Kolombiya’nın başkenti Bogoto’da ve Haziran 2014’te Ekvador’un başkenti Quita’da açılmıştır.

Birçok dergi, gazete, tv, kitap ve yayınlarda yüzlerce fotoğrafı ve röportajları yayınlandı. Bunların içinde en bilineni Türk hava yollarının aylık yayın organları olan Skylife ve Anadolu Jet Magazin adlı dergilerin fotoğraf editörlüğüdür.

Halen „Farmagazin“, „Pharmaceutical Business Review“ ve „Yaşama Sanatı“ adlı dergilerde yazıları ve fotoğrafları yayınlanmaktadır. Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM), Kolleksiyoncular Derneği (KODER) ve Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) üyesidir.

Aylık yayımlanan Anadolu Fotoğraf Dergisi’nin genel yayın yönetmenliğini yapmakta ve bu derginin kurumsal üst kimliiği olan ve yeni kurulan Anadolu Fotoğraf Derneği’nin de Başkanlığını yapmaktadır.

Hamit Yalçın profesyonel kimliğinin yanında amatör bir ruh ve heyecanla Anadolu Fotoğraf sanatının gelişmesi ve dolayısıyla Türk Fotoğrafçılığının yurtta ve dünyada söz sahibi olmasına yönelik çabalar sarfetmekte ve bu çalışmalara destek vermektedir.

 

İletişim Bilgileri:

Cinnah Cad. Oba Apt. 31-A/6 Çankaya-ANKARA

Tel: 0312 427 67 60-80    Fax: 0312 427 67 47

GSM: 0532 277 88 60

e-posta: hamityalcin@gmail.com