Introduction to Crossref: Turkish Seminar / Webinar Daveti
26.10.2017

Değerli Mensuplarımız;

Konuşmacıları arasında Rektör Yardımcımız Sayın Prof.Dr. Serkan Eryılmaz’ın da bulunduğu, DOI numarası vermeye yetkili ajans olan, bilimsel makalelerin referans bölümündeki referanslara doğrudan ulaşılmasını sağlayan linklemeleri yapan Crossref ve TKD’nin ortaklaşa düzenlediği: Introduction to Crossref: Turkish Seminar Webinarı’na katılınız. Webinar; 26 Ekim 2017 Perşembe 13:00 – 15:30 (GMT+3) saatlerinde gerçekleştirilecektir. Farklı saat dilimlerine buradan ulaşabilirsiniz: https://www.timeanddate.com/worldclock/converter.html

Türkiye’deki üyelerimiz ve hakkımızda daha fazla bilgi edinmek isteyenler için Crossref tanıtımının gerçekleştirileceği bir Webinar düzenlenmiştir. Webinar’da İçerik kaydetme, Crossref’te metadata güncelleme ve koruma konularının yanı sıra sağladığımız çeşitli hizmetlere genel bir bakış sunacağız. Toplamda 150 dakika sürecek olan Webinar, 15 dakikalık ara ile iki kısımdan oluşacak ve Webinar Katılımcıları son kısımda soru sorma fırsatına sahip olacaklardır.

Gündem:
Tanıtım ve önişlemler
– Crossref’e giriş
– İçerik kaydı ve metadata güncelleme, nasıl destek / yardım alınır
– Bir Türk araştırmacının görüşleri – Prof.Dr. Serkan Eryılmaz

Ara (15 dakika)
Crossref hizmetleri
– Referans bağlantıları oluşturma ve atıf yapma
– İntihal kontrolü
– Fonlama bilgileri
– Crossmark
– Gelecek planları ve hizmetler (Sosyal medya üzerinden atıf takibi Event Data vb. gibi)
– Bizimle nasıl iletişim kurabilirsiniz?
– Soru-Cevap oturumu

Kimler katılmalı:
– Yeni Crossref üyeleri
– İçerik oluşturucular
– Servis sağlayıcılar ve sunucu platformları
– Kütüphaneciler ve teknik personel
– Yayıncılar ve tedarikçiler

Kayıt

Kayıt formunu doldurduktan sonra Webinar’a katılımla ilgili detaylı bilginin yer aldığı bir onay e-postası alacaksınız. Webinar’ın video kaydı alınacak ve daha sonra Webinar sayfasından yayınlanacaktır.