İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi ile Lojistisyenler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği  26-27 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen Ulaştırma ve Lojistik Ulusal Kongresi'ne Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü olarak 30 öğrencimiz ile birlikte katılım gösterilmiştir. 

Akademisyenlerin, bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının ve sektör temsilcilerinin bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaştığı ve günümüzde hızla gelişen bu alanlarda ortak bir platformun kurulmasını sağlamak amaçlı düzenlenen organizasyonun açılış konuşmalarını TÜVASAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İlhan Kocaarslan, İstanbul Gümrük Ticaret Bölge Müdürü Halil İbrahim Bozkuş, FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ve UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener gerçekleştirmişlerdir. 2017 yılı lojistik sektörü değerlendirmesi ve 2018 yılı sektördeki beklentilerin tartışıldığı ilk gün panel programının ardından ikinci gün paralel oturumlar ile bildiri sunumları yapılan Kongre'nin son oturumunun başkanlığını üstlenen Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu'nun “Türkiye'de Lojistik Eğitimi Nereye Gidiyor?” konulu bildirisi ile program sona ermiştir. Bu kongre ile öğrencilerimiz lojistik sektörünün güncel durumu ve sektördeki inovatif gelişmeler ile ilgili aktarılan değerli bilgilerin yanı sıra ilk defa akademik bildiri sunumu dinleme şansına sahip olmuşlardır.

İstanbul'a gerçekleştirdiğimiz bu gezi kapsamında  öğrencilerimiz Ulaştırma ve Lojistik Ulusal Kongresi'nin yanı sıra Ambarlı Gümrük Müdürlüğü ve Ambarlı Kumport Limanı'nı da ziyaret etme şansı yakalayarak Gümrük rejimleri ve mevzuatına yönelik bilgiler, yükümlü kişi kavramı, konteyner, Ro-Ro taşımacılığı, geçici depolama gibi hizmetlere dair Kumport Liman Müdürü’nden bilgi almışlardır.