1. Ulusal Lojistik Öğrenci Kongresi ve İstanbul Gezisi
19.12.2019

1. Ulusal Lojistik Öğrenci Kongresi, ÜNİLODER – SKS ve Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Kulübü işbirliğinde 06-07.12.2019 tarihlerinde Maltepe Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilmiştir. Kongreye bölüm hocalarımızdan Doç. Dr. Neslihan Turguttopbaş gözetiminde 39 bölüm öğrencimiz katılmıştır. Söz konusu kongrede Bölümümüz öğrencilerinden Aysu Savtekin “Lojistik 4.0’ın Kalbi RFIS Sistemi” başlıklı ve Ali Doğan Mutlu “Dijitalleşen Dünyada Türkiye’den Atıf: Gümrükte Tek Pencere Sistemi” başlıklı başarılı sunumlar gerçekleştirmişlerdir. Gezinin ikinci ayağı olarak 7 Aralık 2019 tarihinde Pendik Limanı ziyaret edilmiştir. Limanın İşletmeciliğini yapmakta olan DFDS firması yetkilileri tarafından öğrencilerimize bilgi verilmiştir. Öncelikle İşletmeci kuruluş liman girişinde bulunan binada Liman Sahası içinde ziyaretçilerin uyması gereken güvenlik kurallarını anlatmıştır. Daha sonra liman sahası iş güvenliğine uygun bir şekilde gezilmiş; saha içinde bulunan ve Ticaret Bakanlığı Gümrük ve Muhafaza Personeli tarafından kullanılmakta olan X-Ray cihazının tanıtımı yapılmış, işletmeci kuruluş tarafından özellikle insan kaçakçılığına yönelik olarak yapılmakta olan   araç içi kontrol sistemleri anlatılmıştır. Dünyanın en büyük RO-RO Gemilerinden olan İşletmeci Kuruluşa ait RO-RO gemisinin liman sahasında yükleme işlemleri izlenmiş ve Pendik-Trieste seferi hakkında bilgi alınmıştır. Öğrencilerimize Liman sahasında bulunan Transfer ekipmanları ve taşıma sistemleri konusunda detaylı bilgiler de verilmiştir. Öğrenci Kongresi ile akademik anlamda yeni bir bakış açısı kazanan öğrencilerimiz için, Pendik Liman Sahası ziyareti de derslerde teorik olarak gördükleri bilgileri uygulamada ve yerinde görmeleri açısından son derece faydalı olmuştur. Ayrıca, öğrenciler İşletmeci Kuruluş yetkililerinden staj ve iş olanakları konularında da bilgi almışlardır.