Ankara Lojistik Üssü'nde Uygulamalı Simülasyon dersimiz devam ediyor
20.10.2021

GELİŞTİRİLMİŞ YENİ SİMÜLASYON PROGRAMIMIZLA FARKLILIĞIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ…

Z kuşağına ulaşabilmek ve günümüz gerçeklerine uygun eğitim imkanı sağlayabilmek amacıyla süreçlerimizi geliştirdik.

Teknolojiyi en etkili biçimde kullanan öğrencilerimizin, teorik olarak öğrendikleri temel bilgileri, gerçek hayatta karşılaşacakları farklı senaryolar üzerinden pratiğe çevirerek; problem çözme, risk alma ve takım çalışmasına uyum gibi yeteneklerini koordineli bir biçimde geliştirebilmeleri için Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ders programımızda yer alan “İhracat ve Lojistik Simülasyonları” eğitimini geliştirdik. 

Bu eğitim kapsamında, 2021-2021 Güz döneminde; Ankara Lojistik Üssünde kurulu bulunan ve altyapısı Ankara Lojistik Üssü yönetimi tarafından sağlanan  simülasyon merkezimizde,  sektörün gerçeklerine en uygun uçtan uca operasyon süreçlerini, yapılan işlemleri ve veri akışı sürecini deneyimlemelerini sağlayan 2 farklı simülasyon yazılımı kullanacaklardır.

Öğrencilerimiz Lojistik süreçlerini tanımlamak üzere  Siber Yazılım A.Ş. firması tarafından özel olarak geliştirilen SİBER  yazılımı kullanacaktır.  Söz konusu yazılım; Uluslararası Karayolu Taşımacılığı, Uluslararası Denizyolu Taşımacılığı, Uluslararası Havayolu Taşımacılığı, Uluslararası Demiryolu Taşımacılığı, Yurtiçi Dağıtım, Serbest Depo, Antrepo, Konteyner Taşımacılığı, CRM, Stok Yönetimi, E-Fatura/E Defter, Finans ve Muhasebe modüllerine sahiptir ve müşterilerinin ihtiyaçlarına özel çözümler sunmaktadır. IOS, Android ve Windows mobile platformlar için de uygun olan SİBER,  lojistik sektörünün gerektirdiği tüm operasyon süreçlerinin, bilgi akışının tek bir yazılım üstünden yapılabilmesine en etkin şekilde olanak sağlamaktadır. lojistik iş süreçlerinin geleceğinin Mobil uygulamalar üzerinde olduğunu düşünen SİBER YAZILIM, uygulamalarında yapay zekayı da ön planda tutarak geliştirmeler yapmayı ilke olarak edinmiş durumdadır.

Diğer taraftan ihracat süreçlerini tanımlamak ve ihracat beyannamesi oluşturmak üzere Evrim Software firması tarafından geliştirilen web tabanlı Evrim Dış Ticaret yazılımı kullanılacaktır.

Pandemi dönemindeki global gelişmelere uygun şekilde güncellenmiş Evrim Dış Ticaret Yazılımında; dış ticaret sektöründe faaliyet gösteren İthalat ve ihracat modülleri yer almaktadır ve müşterilerinin ihtiyaçlarına özel çözümler sunulmaktadır. Bunlara ek olarak dış ticaret sektörünün gerektirdiği tüm süreçlerin ve bilgi akışının tek bir yazılım üstünden en verimli şekilde yapılabilmesine de imkan sağlanmaktadır.

2021-2022 güz döneminde   İhracat ve Lojistik Simülasyonları eğitimini alan öğrencilerimiz güncel dış ticaret süreçlerinde karşılaşılabilecekleri farklı senaryolara göre, kendi çözümlerini oluşturabilme ve kendi bakış açılarına göre karar alabilme fırsatını deneyimleyeceklerdir.