Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğumuz tarafından organize edilen pandemi sonrasının ilk meslek gezisimiz Mersin'e yapıldı. 26-28 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen geziye Bölümümüzün tüm sınıflarından 40 öğrenci ile Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu ile Bölüm Öğretim Görevlimiz Fedai Uzun katıldı. 28 Kasım 2022 pazartesi sabahı Toros Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ile Üniversitenin Rektörlük binasındaki büyük konferans salonunda toplantı yapıldı. Toplantının açılışını yapan Toros Üniversitesi UTL Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Demirci ağırlıklı bölüm ve programlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan Bölüm Öğretim Elemanlarından Prof. Dr. Köksal Hazır ise, Mersin'in ekonomik ve özellikle lojistik yönüyle fırsatlarını ve konumunu paylaştı.

Toplantıda Atılım Üniversitesi adına konuşan Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu ise Ankara'nın lojistik konumu ve Bölümümüz hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Her iki üniversitenin UTL Bölümleri arasında işbirliği protokolü yapılması fikri gündeme getirildi ve Toros Üniversitesi öğrencileri de Ankara'ya davet edildi. 

Öğleden sonra Singapur şirketi MIP tarafından yönetilen Mersin Limanına hareket edildi. Limanda yaklaşık 4 saat geçirildi; ilk bölümde eğitim salonunda ayrıntılı sunum yapıldı, ikinci bölümde ise araçla tüm saha ve operasyon yerleri ziyaret edildi. 

Limandan sonra Türkiye'nin ilk serbest bölgesi olan Mersin Serbest Bölgesine geçildi. Serbest Bölge Müdürü, toplantı salonunda sunum yaptı, öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı. En sonunda da serbest bölge içerisinde bulunan Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğüne gidildi. Müdür tarafından sunum yapıldı ve programın son bölümünde de serbest bölge sahası araç içerisinde hızlı bir şekilde ziyaret edildi. Saat 18:30 sularında program tamamlandı.