Bölüm Başkanımız Bloomberg Tv'de
26.12.2022

15 Aralık 2022 Çarşamba günü 11 aylık enflasyonla mücadele sonuçları ve diğer ekonomik konulara dair, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu'nun Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamalar için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

22 Aralık 2022 Perşembe günü “30 dakika” adlı programda Gözde Kuyumcu’nun konuğu olan Hocamız asgari ücret düzenlemesinin ekonomiye etkileri ve enflasyon ile ilgili yönü hakkında görüşlerini belirtmiştir.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, 16 Ocak 2023 pazartesi günü Bloomberg HT kanalındaki Güzem Yılmaz'ın "Piyasa Hattı" programına skype ile katılarak 2022 yılı merkezi yönetim bütçesi hakkında açıklamalar yaptı. Saygılıoğlu; 2022 bütçesi için öngörülen 278 milyar lira bütçe açığına rağmen 139 milyar lira ile kapanmasının çok iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Faiz ödeneklerinin 19 milyar lira daha düşük gerçekleştiğini belirterek aslında bütçe ile öngörülen tüm ödenek kalemlerinin arttığına dikkat çekti. Özellikle mal ve hizmet alımları ile sermaye harcamaları (yatırım harcamaları) kalemlerinde bu artışın çok daha yüksek gerçekleştiğini belirtti. Asıl bütçe açığındaki performansın bütçe gelirleri içinde yer alan vergi gelirlerindeki artıştan kaynaklandığını dile getirerek kurumlar vergisi, özel tüketim vergisi ve ithalde alınan katma değer vergisi kalemlerinde özellikle ekonomik ve ticari gerekçelere bağlı olarak ciddi artış yaşandığını vurguladı.

https://www.youtube.com/watch?v=m8JvxsNF-as