20 Mart 2015 tarihinde değerli hocamız Prof. Dr. Hüseyin Şirin Hüseyin geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılmıştır.

Ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına ve tüm matematik camiasına başsağlığı dileriz.

Hüseyin Şirin Hüseyin 17 Temmuz 1951 tarihinde Azerbaycan’da dünyaya geldi. 1973 yılında Azerbaycan Devlet Üniversitesi’nde Lisans eğitimini tamamladı. 1977 yılında Moskova Devlet Üniversitesi'nde Doktora derecesini aldı. 1982-1992 yılları arasında Azerbaycan Bilim Akademisi, Matematik ve Mekanik Enstitüsü, “Operatörlerin Spektral teorisi” Anabilim dalının başkanlığını yürüten Profesör Hüseyin, 1993 yılında TUBİTAK aracılığı ile Türkiye’ye geldi. 1993-2001 yılları arasında Ege Üniversitesi'nde,  2001 yılından itibaren Atılım Ünivresitesi Matematik Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı ve birçok öğrenci yetistirdi.

Hüseyin Şirin Hüseyin Sturm-Liouville tipi operatörlerin spektral teorisi ve zaman skalası (Time Scale) konularındaki çalışmaları ile dünya çapında tanınan bir bilim adamıdır.

120 den fazla bilimsel makalesi ve 2000’e yakın atıf sayısı ile Türkiye ve dünyada sayılı matematikçiler arasındadır.

Önümüzdeki günlerde Prof. Dr. Hüseyin Şirin Hüseyin anısına Atılım Üniversitesi'nde bir anma töreni düzenlenecektir.

Atılım Üniversitesi,

Matematik Bölümü Başkanlığı