25.03.2014 Self-Made Archıtecture 02 Atılım Üniversitesi - Polıtecnıco Dı Barı Ortak Workshop Etkinliği
25.03.2014

SELF-MADE ARCHITECTURE 02 

THE SECOND INTERNATIONAL SCHOOL ACADEMY

 

Atılım Üniversitesi; Etkinlik Koordinatörü Ögr. Gör. Melike Orhan

Politecnico di Bari Universitesi; Etkinlik Koordinatörü Prof. Nicola Parisi

Yürütücüler;  Öğr. Gör. Dr. Göktürk Gültek, Ögr. Gör. Melike Orhan, Prof. Nicola Parisi

Atılım Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, GSTMF, Mimarlık Bölümü ile Politecnico di Bari Üniversitesi, Mimarlık Bölümü (DICAR) işbirliği ile düzenlenen  THE SECOND INTERNATIONAL SCHOOL ACADEMY,  SELF-MADE ARCHITECTURE 02  workshop etkinliği 26-30 Nisan 2014  tarihleri arasında Ankara, Hamamönü’nde  gerçekleştirilecektir. 

•    7-16 Temmuz 2013 tarihleri arasında İtalya’nın Bari kentinde gerçekleşmiş olan SELF-MADE ARCHITECTURE 1’ in devamı olan workshop çalışmasında, mimari yapılarda ahşap malzeme kullanımı ele alınacaktır. Bu kapsamda, üç inşaat alanı aynı zamanda yürütülecek, üç farklı ahşap yapım sistemi karşılaştırılması yapılacak, katılımcılar yapım tekniklerinin nasıl tasarlandığını ve inşa edildiğini öğreneceklerdir.  1. Çalışma;  deneysel mimaride ahşap kullanımı, 2. ve 3.  çalışma ise; geleneksel Türk ahşap strüktür sistemi üzerine olacaktır.

•    Workshop çalışması İtalyan ve Türk öğrencilerin  katılımı ile gerçekleştirilecektir.

•    Workshop öncesinde; İtalyan öğrenci grubu için İstanbul gezisi,  workshop sonrasında ise Kapadokya gezisi yapılacaktır. Sadece İtalyan öğrenci grubunu kapsayan gezilerde, seçilecek birkaç Türk öğrenci mihmandarlık yapacaktır. Katılmak isteyen diğer öğrenciler, kendi imkanları ile gezilere dahil olabileceklerdir. 

 

SELF-MADE ARCHITECTURE 02 afişi görmek için tıklayınız

SELF-MADE ARCHITECTURE 02 genel program için tıklayınız