Mimarlık Bölümüne Dikey ve Yatay Geçiş Yapmak İsteyen Öğrenciler İçin: Sıkça Sorulan Sorular
01.08.2017

Mimarlık Bölümüne Yatay Geçiş Yapmak İsteyen Öğrenciler İçin

Farklı bir üniversitenin mimarlık bölümünden, Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümüne yatay geçiş yapacak olan adayların teslim edecekleri belgelere ek olarak portfolyolarını da getirmeleri zorunludur.

Mimarlık Bölümüne Dikey Geçiş Yapmak İsteyen Öğrenciler İçin Sıkça Sorulan Sorular  (Güncelleme Tarihi : 01.08.2017)

• Dikey geçiş öğrencilerinin mimarlık eğitimi kaç yıl sürecektir?
  • Mimarlık eğitim müfredatında yer alan “tasarım” derslerinden muafiyet verilmediğinden dolayı eğitim “4-dört” sene sürmektedir.
  • Ön lisans eğitiminde alınan derslerin hangilerinden muafiyet verilmektedir?
  • Kayıt esnasında üniversiteye teslim edilen transkript ve ders içerikleri incelenerek “Muafiyet ve İntibak Komisyonu” tarafından uygun görülen derslerden muafiyet verilmektedir.
  • Eğitim sürecinde kaç ders almamız gerekmektedir?
  • Öğrenci, “muaf olduğu dersler” dışında müfredatta bulunan tüm dersleri olmak zorundadır.
  • Kayıt yaptırmadan önce hangi derslerden muaf olacağımızı öğrenebilir miyiz?
  • Muafiyet durumunuz kayıt esnasında üniversiteye teslim edeceğiniz belgelerinize dayanarak yapılacaktır. Öncesinde öğrenilemeyecektir.