Uzaktan Eğitim Süreci ile ilgili duyurular
29.03.2020

29.03.2020 tarihli duyuru

 

Sevgili Öğrencilerimiz,

Atılım Üniversitesi web sayfasında yapılan ve eğitimin en verimli şekilde yürütülmesi esasıyla her gün güncellenen tüm duyuruları önemle takip etmeniz gerektiğini size tekrar hatırlatmak isteriz.

26.03.2010 tarihli Rektörlük’ten yapılan son duyuruda 30 Mart Pazartesi gününden itibaren İngilizce Hazırlık hariç tüm dersler Zoom üzerinden normal ders saatlerinde canlı olarak işlenmeye başlayacaktır” açıklaması yapılmıştır.

Uzaktan Eğitim Duyurusu - 26.03.2020  https://www.atilim.edu.tr/tr/home/announcement/7608/egitim-ogretim,-kampus-yasami-ile-ilgili-bilgi-ve-guncellemeleri-buradan-takip-edebilirsiniz

Bu karar sonrasında, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tüm bölümleri, tasarım derslerinin yürütülmesi için çalışmalara başlamıştır. Mimarlık Bölümü olarak Rektörlüğünde belirttiği üzere Zoom programı kullanılmaya başlanmış ve geçtiğimiz hafta birçok stüdyo dersi bu şekilde yapılmıştır. 30 Mart 2020 tarihi itibariyle ise haftalık programa uygun olarak stüdyo dersleri, mimari anlatım teknikleri gibi çizim dersleri dahil olmak üzere tüm dersler online olarak yürütülecektir. Uzaktan eğitimin elverdiği en üst düzeyde ve verimlilikte derslerin sürdürülmesine çalışılacaktır.

Derse katılımınızın belgelenmesi için ders saatinde Moodle’da derse giriş yapmanız ve dersin Zoom Meeting ID’ sine erişimi Moodle üzerinden  yapmanız çok önemlidir.

Rektörlük duyurusunda belirtildiği üzere, 2019-2020 Bahar Dönemi uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacaktır. Bu kapsamda, tüm öğrenciler almış oldukları dersin gerektirdiği çalışmaları yapmak zorundadırlar.

Canlı derslere mutlaka katılmanız gerektiğini sizlere bir kez daha hatırlatır, bu yeni dönemde başarılar ve sağlıklı günler dileriz.

Mimarlık Bölümü

 

 


24-03-2020 tarihli duyuru

 

Sevgili öğrencilerimiz,

Ülkemiz ve dünya son derece olağanüstü bir dönemden geçmektedir. Öncelikle sizlere, ailelerinize ve yakınlarınıza sağlıklı günler diliyoruz.

Bildiğiniz gibi corona virüs pandemisi nedeniyle üniversitelerde eğitime ara verilmiş durumdadır. YÖK’ün aldığı karar doğrultusunda bu süre içerisinde üniversitelerimiz uzaktan eğitim yapacaklardır. Bizler de Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü olarak bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda her seviyede zorunlu veya seçmeli teorik dersler ile uygulamalı derslerin teorik kısımları sizlere Moodle sistemi üzerinden aktarılacaktır.

Bunun için moodle.atilim.edu.tr adresinden üniversitemizin size verdiği e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yapmanız ve 2019-2020 Bahar döneminde kayıt yaptırdığınız tüm dersleri (seçmeli ve zorunlu) sistem üzerinden eklemeniz gerekmektedir.

Derslerin işleyişi ile ilgili tüm materyaller (Ders Tanıtım Formu, Word dokümanları, Power Point sunumları, kitap ve diğer kaynaklar, ödevler, örnek sorular, vb.) Moodle sistemi üzerinden takip edilebilecektir.  Daha önce sizlere duyurulduğu üzere 25 Mart 2020 tarihi itibari ile derslerle ilgili dökümanlar Moodle’a yüklenmiş ve/veya yüklenmeye devam edecektir.

Örgün eğitimde olduğu gibi online uzaktan eğitim sürecinde de derslerin takibi, ders kapsamında yapılacak çalışmalara katılım gereklidir.

Uygulamalı (stüdyo dersleri ve diğer uygulamalı dersler) ve teorik tüm derslerin işleyişi ile ilgili bilgiler dersin yürütücüleri tarafından sizlerle paylaşılacaktır. Dersin işleyişinde, Moodle dışında farklı online iletişim araçları ve platformlar kullanılabilecektir.

Sizlerin eğitiminin aksamaması ve en verimli şekilde devam ettirilmesi için bu zorlu süreçte hep birlikte çalışmaktayız.

Sizlere “Evlerinizde kalın, sağlıklı kalın” diyoruz. Bilgi almak için bölümümüzün ve üniversitemizin resmi hesaplarını takip etmenizi ve zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmamanızı öneriyoruz.

Eğitiminize, geçici bir süre uzaktan olarak ve aynı gayretle devam etmenizi diliyor ve sizlerle en kısa zamanda sağlıkla görüşmeyi umuyoruz.

Sevgilerimizle.

Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü