Öğrencilerimizin Nallıhan ve Çayırhan'da Saha Çalışması
03.01.2013

Fakültemiz öğrencileri 1 Kasım 2012 tarihinde, “Korunan Alanlarda Planlama” dersi kapsamında dersin Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Gül GÜNEŞ eşliğinde; Ankara’nın ilçesi Nallıhan ve Nallıhan’ın kasabası Çayırhan'da günübirlik bir saha çalışması gerçekleştirdiler. Saha çalışmaları kapsamında Nallıhan Kuş Cenneti ve Ziyaretçi Merkezi, Nallıhan ilçesi merkezi  (Ayhan Sümer Kültür Merkezi  İpek İğne Oyaları Sergisi; 1595 yılında Nasuh Paşa tarafından yaptırılan Nasuhpaşa  Camii ve Kocahan; 1890 yılında  yapılan tarihi belediye binası), Sarıyar Barajı, Nallıhan’ın ilçesi Çayırhan ve Juliapolis Nekropol alanını ziyaret eden öğrenciler; kırsal planlamanın sürdürülebilirlik ilkeleri ve katılımcı bir anlayışla ele alınmasının önemi konularının yanı sıra korunan alanlar ve ziyaretçi merkezleri  hakkında detaylı bilgiler edindiler.