Atılım Üniversitesi ile Politecnico Di Bari Üniversitesi Ortak Çalıştayı//07.07.2013
07.07.2013

Atılım Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, GSTMF, Mimarlık Bölümü ile Politecnico di Bari Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü (DICAR) işbirliği ile The fırst Internatıonal Summer Academy,  SELF-MADE ARCHITECTURE 01 workshop etkinliği  7-16 Temmuz 2013 tarihleri arasında  İtalya’nın  Bari kentinde düzenlenmektedir.

İki yıl süreyle devam edecek olan etkinliğin ilki olan SELF-MADE ARCHITECTURE 01 kapsamında mimari yapı konulu etkinliklerin düzenleneceği şantiye alanında teorik ve pratik çalışma yapılması amaçlanmaktadır.

Workshop çalışması olarak üç farklı deneyimin eşzamanlı karşılaştırması yapılacaktır:

Stick Frame Construction, the “Saracena” Constructive System ve The Prefabricated Modular Building

Çalışma kapsamında etkinlikler, üç inşaat alanında aynı zamanda yürütülecek, üç yapım geleneğinin karşılaştırılması yapılacak, katılımcılar yapım tekniklerinin nasıl tasarlandığını ve inşa edildiğini öğreneceklerdir. Workshop sonrasında İtalya-Bari kentinde kültürel, akademik ve mimari gezi yapılacaktır.

Etkinlik,  Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevgi Lökçe ve workshop koordinatörü Ögr. Gör. Melike Orhan eşliğinde 24 Mimarlık Bölümü öğrencisi ile Politecnico di Bari Üniversitesi’nin  öğretim elemanlarının eşliğinde 20 Mimarlık Bölümü öğrencisinin katılımıyla gerçekleşecektir.

Gelecek sene yapacak “SELF-MADE ARCHITECTURE 02” workshop etkinliğine Üniversitemiz ev sahipliği yapacaktır.