Düş Hekimi Yalçın Ergir’in ‘Eski Ankara’ya Bir Düş Yolculuğu’ başlıklı konferansı büyük bir ilgiyle gerçekleşti.
13.12.2016

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından MMR 401 Tasarım Stüdyosu V (2. Grup) kapsamında, Düş Hekimi Dr. Yalçın Ergir’in hatıralardaki Ankara görsellerini içeren konferansı 29 Kasım 2016 tarihinde, Kemal Zaim Sunel Konferans Salonu’nda yapıldı. Kapsamlı bir Ankara arşivine sahip olan Ergir, konuşmasında bu arşivden paylaşımlarda bulunarak Ankara’nın artık deneyimleyemediğimiz değerlerinden ve gün geçtikçe yok olan bellek mekânlarının öneminden bahsetti. Katılımcıların yorum ve soruları ile sonlanan konferans, öğrencilerin Zafer Meydanı alanı için geliştirdikleri proje çalışmaları sergisiyle desteklendi.