Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencileri “Tarihi Sit Alanlarının Kamusal Mekân Olarak Kullanım Tasarımları” için ‘Çayyolu’ nda buluştu
08.12.2015

Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencileri “Tarihi Sit Alanlarının Kamusal Mekân Olarak Kullanım Tasarımları” için ‘Çayyolu’ nda buluştu

Mimarlık Bölümü öğrencileri, proje yürütücülüğünü; Filiz Koçyiğit, Aydanur Yenel, Bülent Altay, Ali Hakkan, Günay Erdem ve Özlem Altun ile birlikte üstlendiği “Mimari Tasarım 201, 202 proje” dersleri kapsamında tasarlayacakları ortak çalışma alanı olan “Ankara Çayyolu Höyüğü Tarihi ve Arkeolojik Sit Bölgesi” nin yer aldığı Park Caddesi’nde 15.09.2015 Salı günü buluştu.

Tasarım stüdyolarının 2 aşamalı proje çalışmalarıyla; “Sürekli Barınma ve Süreli Konaklama Yapı/Yapı Grubu Mimari Proje Tasarımı”, “Müze Yapı/Yapı Grubu Mimari Proje Tasarımı” konulu, öğrencilerin üretecekleri projeler, aynı araştırma yerleşkesinde olup getirilecek önerilerle birlikte çalışmalar bir bütün oluşturacaktır.

Çayyolu arkeolojik kazı alanında yapılan araştırmalarda, Ankara’nın  arkeolojik/tarihi/vb. kent kimliğinin araştırılması ve alan da yapılacak tasarımlar için, kentsel ölçekteki mevcut konutlar ile birlikte değerlendirilerek kamusal bir mekân olarak kente katacağı değer çerçevesinde, araştırma, sosyal mekân, yeşil alan düzenlemeleri vb. gibi öğrencilerin ilk haftalarda yapacakları analiz paftalarına referanslar vererek kendi programlarını oluşturmaları beklenmektedir.