Doç. Dr. Leyla Alpagut’ un AOÇ, Bozkırda Modern Bir Yerleşke Deneyimi, Tasarımlar ve Ernst Egli konferansı gerçekleştirildi.
28.03.2016

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen, Doç.Dr.Leyla ALPAGUT’ un konuşmacı olarak davetli olduğu "AOÇ: Bozkırda Modern Bir Yerleşke Deneyimi, Tasarımlar ve Ernst Egli" isimli konferans 18 Mart 2016 tarihinde Kemal Zaim Sunel Konferans Salonu’ nda gerçekleştirilmiştir.

Cumhuriyetin mimarı İsviçreli Ernst Arnold Egli tarafından modernite projesi kapsamında tasarlanmış yerleşke içinde yer alan yapılarının özgün, görsel belgeler ışığında tanıtılması ve değerlendirilmesi amaçlanmıştır.

Konferans sonrasında, Mimarlık Bölümü öğrencilerinin, 2015-2016 Güz Yarıyılında, MMR 405 Koruma ve Restorasyon Dersi kapsamında; AOÇ yerleşkesinde yer alan ‘Bira Fabrikası Hamamı’, ‘Merkez Lokantası’ nın Öğrenci Projeleri Sergisi: Rölöve/Restitüsyon/Restorasyon Projeleri Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sergi Alanı’ nda gezildi.